Heja Anna, Bajens målis!

Vem kunde tro att jag skulle åka söder om stan för att stå utomhus i spöregn i några timmar? Inte jag i alla fall! Fast när jag fick höra att Marcus flickvän Anna skulle spela handboll i Eken Cup så gjorde jag precis det. Jag ville ju få se min favoritmålvakt in action!

 Marcus och jag åkte alltså till ett väldigt regnigt och kallt Gubbängen. Jag hade gummistövlar, regnjacka, tjocktröja och paraply. Målvakten Anna – hade inget av detta, men ett riktigt gott humör!

 Jag kan tyvärr inte så många regler i handboll, men fattade ganska snabbt 🙂 att Annas jobb var att stoppa bollen från att hamna inne i målet bakom henne.

Hon jobbade på bra med uppgiften även om hon hade lite problem med gräset ibland. Jag förstod inte riktigt vad hon menade, men det var nåt med att hon “fastnade” när hon skulle glida.

Regnet syns inte på bilderna, men OJ vad det regnade…

Det hindrade dock inte de här tjejerna från att göra sitt bästa.

Då och då susade Annas lillasyster Elin förbi.
Jorå, hon var också med och lirade boll!
Hennes jobb verkade vara att få in bollen i det andra målet.

På andra sidan planen stod några tappra åskådare samt Annas föräldrar, tillika lagledare och sjukvårdare. Hela familjen var alltså samlad. Roligt!

Marcus hjälpte mig med fotograferandet eftersom han höll i paraplyet.
Han fick vända det åt alla möjliga och omöjliga håll eftersom det regnade från snedden…

När första matchen var slut blev jag och Marcus inbjudna på en fika i “hallen” av Annas föräldrar. Det var första gången jag träffade dem och ville gärna prata lite, så jag tackade direkt “ja”. Marcus hand som hållit i paraplyt var stel av köld så en kopp varmt kaffe lät dessutom perfekt!

På vägen bort till “hallen” så log jag lite åt småbarnens söta variant av handboll. Duktiga, men annorlunda mot vad jag just hade sett.

Eken Cup är världens största handbollturnering på gräs så vi fick gå förbi många spelare, från många olika länder, innan vi kom fram till kaffet.

Det blev dock inte en lång vila. Snart var det dags för Anna och hennes lagkamrater att ge sig ut i regnet igen. Dags för uppvärmning inför nästa match!

Deras kläder hölls “torra” i stora sopsäckar.

Efter joggingturen var det dags att värma med boll.

Match!!

Fokuserade systrar

Halvtidspaus med apelsinklyftor och taktiksnack

Min blöta son

Lerinpackning ska ju vara bra för huden

Annas lag – HAMMARBY – vann matchen

Hammarby tackar motståndarna

Bra match. Bra match. Bra match.

När jag fick höra att de skulle spela en match till idag (eftersom de vann) så gick jag faktiskt ut på planen och tog den här bilden. Jag undrar om den pallar en match till idag?

Jag log brett när jag såg det här. Man får inte gå innanför linjen. Det syns tydligt att de försökt låta bli det också. Där finns fortfarande grönt gräs 🙂

Två matcher såg vi alltså innan vi åkte hem till våra torra och varma strumpor. Det var otroligt roligt att få se Anna spela, men jag hoppas att nästa tillfälle bjuder på bättre väder.

…och du, Anna, du är superduktig!