En dag på havet

Regn. Regn. Duggregn. Regn. Det var så dagen började, så jag städade i huset och gjorde plats för sommarsaker i skåpen och gömde undan julprylar och termobrallor. Det var dags!

När molnen började skingra sig (precis enligt SMHI’s prognos) satte vi på oss vindtäta kläder och gjorde oss redo för en båttur. Inget skulle hindra oss från att åka båt. Vi har ju inte gjort det på tre hela veckor!

Vi behöll kapellet på eftersom det var dyngsurt. Det höll oss varma samtidigt som det fick torka i fartvinden.

Det här var första gången vi åkt med kapellet uppe och det gick ju fint.

Färden gick till Högmarsö Krog beläget mitt i ett båtvarv. Har ni inte varit här förut, så ta en tur dit i sommar. Det är det helt klart värt! Det är superballt att äta fantastiskt vällagad mat eller dricka en god drink omgiven av allt det där karga och hårda stålet. Kontrasten mellan bryggor, båtar och rostiga balkar är cool. Tro mig.

Årets “korta” meny

Årets grillmeny

Hela stället var abonnerat från klockan fyra, men vi hann äta i lugn och ro eftersom klockan bara var två.

GOTT!

I sommar blir det mycket musik på krogen. Den 11:e Juli lär det bli knökfullt!
(Jorå, vi har bokat bord redan)

Mätta och belåtna gick vi tillbaks ut på bryggan för att åka vidare. De småsvarta molnen skapade en dramatisk utsikt.

Vi bestämde oss för att åka söder om Yxlan hem (istället för den mycket närmare rutten som går norr om). Vi fick sällskap av en lite större båt…

Jag gillar hur båten speglar sig i vattnet….

Det blåste mindre och mindre under dagen och nu kommer bara en väldans massa bilder på vatten. Bara för att jag gillar dem!

När vi kom ut på utsidan av Blidö ville jag se säl. Vi åkte till Ägglösen, men tyvärr fanns det inga sälar där idag. Vi åkte då vidare till Morsken, men inte heller där fanns några sälar. Däremot blåste det mer där ute = blå himmel.

Jag var lite kaffesugen så vi åkte och gömde oss för vinden bakom den här lite högre ön. Där var det galet skönt och stilla!

Tror ni att kaffet smakade bra i den här omgivningen?

Mm, livet på en pinne!!