“Att vara ute och röja” har olika betydelse när man är 20 år och när man är 40+

Vi har fått mindre sol på vår tomt än vad vi önskat de senaste åren. Detta pga. alla höga träd runtomkring på tomten. Under veckan har min pappa fällt en vansinnigt massa träd för att hjälpa oss få mer sol. Det är svårt att tacka för en sån underbar tjänst. Tack räcker liksom inte. Trots detta är tack ändå det jag måste börja med:

TACK PAPPA!

Idag var första gången som vi såg resultatet av den här röjningen och eftersom jag är dyngförkyld så var det Per som åkte på att påbörja “städningen” efter storverket som min pappa gjort, dvs. “Dra och elda ris!”

Det låg fällda träd lite här loch var.
  

Underbart att se dem på marken och dessutom kubbade.
 

Det var bara att sätta igång och “städa”
 

Det här trädet som i princip var fyra stycken (kan man se på stubben) var en sälg. Vaggvisan “Sov du lilla videung” får nu en helt ny mening 🙂
Jag klippte dock av några små grenar som jag nu har i en vas!
Videung är ju sååååå fint!
 

Väl lärd av brandmännen i familjen så hade vi självklart dragit fram vattenslangen ändå fram till brasan!!
 

Hela dagen eldade Per.
Outtröttligt! 

Pappa hoppade i jobbkläderna så fort han förstod att det fanns träd kvar på tomten som vi ville ha bort..

Det är tur att han kan det där med motorsåg, för det kan inte vi!

Själv har jag inte gjort någon nytta alls idag. Jag tog bara en kort promenad ner till havet, letade efter huggormen (som nog sov eftersom solen inte sken) tog en bild som visar att isen har släppt från stranden men ligger kvar litegrann på vattnet.

Nu sitter vi inne i Vitsippan och njuter av att det är betydligt mindre “att-göra” på tomten än vad det var i morse. Här är beviset för att Per kämpat hårt idag: