Nu börjar det…

De resterande veckorna av 2011 kommer vårt hus att eka lite tomt (Nej – tjuvar gör sig icke besvär. Alla är inte ute ur huset samtidigt). Här hemma kallar vi framtiden lite kärvänligt för “resehelvetet”. Vårt schema  består inte bara av resor, men det är det som är mest framträdande och som gör vår vardag lite besvärlig vad gäller handla, laga mat, städa, tvätta och allt annat sånt där som man gör när man i vanliga fall är hemma på kvällarna. Vi vet inte riktigt hur vi ska få ihop vårt liv, men hoppas att vi har tur och ork för att fixa det hela vägen in i kaklet (till jul alltså).

Ungarna ska inte resa någonstans, men båda två har verkligen blivit stora och är sällan hemma i huset om det inte är för att sova. De är alltså inte till någon större hushållshjälp. Tyvärr. De allra flesta resorna står som vanligt Per för. Han har redan varit borta från hemmet när han varit i Linköping, Danmark och i Umeå. I morgon drar han iväg till Japan (Tokyo, Komatsu, Hakusan, Kanazawa), bara för att komma hem ett dygn när hela tjocka släkten ska fira Emmas artonårsdag. Han drar sen iväg igen. Den här gången för att jobba i Tyskland (Düsseldorf, Nettetal), medan han bor i Holland (Venlo). Han är sen hemma en vecka innan han drar iväg igen. Den gången går resan mot USA (Chicago).

Under tiden som Per är i Japan ska jag försöka mig på att fixa så att vi andra får i oss någon form av mat varje dag. Jag ska sedan handla och städa inför 18-årsfirandet. När han sedan drar till Tyskland så ska jag försöka göra Emmas 18-årsdag till något speciellt trots att familjen inte är helt samlad. Jag ska jobba, vara barnvakt, packa min egen väska och göra mig redo eftersom jag dagen efter Pers resa till Chicago drar iväg för en jobbvecka i Indien (Bangalore).

Per och jag tackar er som gjorde det möjligt för oss att umgås några dagar i slutet av november allra ödmjukast för detta. Det är mycket värt!!

Andra advent är vi hemma igen och då är det dags att ta itu med sånt där som alla håller på med då – gå på adventsfikan, köpa julklappar, pynta hemmet och stå i, innan vi får andas ut för att fira jul. En jul som i år, tack och lov, firas hemma hos min lillasyster som byggt nytt hus.

Nu kör vi!! Full fart in i kaklet!!