En dag i soffan

Idag har jag jobbat hemifrån soffan igen. Det är såklart trist att vara så förkyld att det är tungt i huvudet, men det är så skönt att slippa klä på sig, åka bil till och från jobbet, och försöka se ut som om man är pigg, när man verkligen inte är det, så jag är glad att ha den här möjligheten att jobba hemma. Jag har ju ingen feber så jag kan ju ändå jobba liksom!

Vid tiotiden tänkte jag ta mig den fikapaus som vi oftast tar oss på jobbet. Jag gick och gjorde mig en finkaffe och insåg att vi inte hade många kaffekapslar kvar. Jag gick därför in på nätet och beställde nya, medan jag sippade på min goda latte. Där hittade jag den!! Maskinen med stort M. Inte för att jag egentligen behöver en ny kaffesmaskin, men den här är ju så läcker!!! Den fixar dessutom mjölkuppvärmningen och skumningen själv. Är man lat så är man ju liksom….

 När jag gick i skolan, så hade jag fasta skoltider. Jag började liksom alltid samma tid den här tisdagen som den förra. Jag slutade alltid samma tid på fredagen den här veckan som förra veckan. Det var t.om. oftast så att jag började och slutade samma tid varje dag hela veckan, med något enstaka undantag. Så är det INTE nu. Emma går sista året på gymnasiet och börjar och slutar lite olika hela tiden. Ibland är hon t.om. ledig en hel dag, bara så där ändå… Ibland måste hon gå till skolan en sån “ledig dag”. Jag fattar ingenting. Marcus som går på KTH har ett ännu mer förvirrande schema. Eller vänta…det kanske är där jag tänker fel? Har han ett schema? De kanske kör på känn? Jag måste fråga honom om det. Idag har han i alla fall bara EN lektion och den började klockan halv tre. När han hade en veckas lov, då satt han dock och pluggade varje dag, så ledig var det sista han var. Varför går de inte i skolan när de går i skolan så slipper de gå i skolan när de är lediga? Galet är ordet. Galet.

Eftersom sonen inte gått i skolan så mycket idag så har han gjort annat. Han har t.ex. varit iväg och handlat glass åt sin ömma moder 🙂 Han har också köpt en läsk med kaffesmak och bjudit mig på den. Jag som trodde att den svarta vätskan var Coca-Cola, höll på att spy av den hemska och oväntade smaken. Sonen njöt dock!

Nu medan Per lagar en, vad jag tror ska bli, supergod middag så har jag hittat en ny filmfunktion i Picasa. Det visade sig att man antingen kan göra en film med “ögonkoll” eller en film som bara visar bilderna efter varandra i kronologisk ordning. Jag var tvungen att prova det direkt och tog några bilder jag hade nära tillhands. Här nedan ser ni resultaten. Jag ser direkt framför mig hur jag ska kunna göra filmer av massvis med foton på Mattis eller Maja. Hurra för ett nytt sätt att visa många bilder på kort tid!!