Fredagskvällen spenderas INTE på en ö i skärgården!

Hejsan vänner, bekanta och främlingar! Här kommer en hälsning från den stora sköna och väldigt röda soffan i Sollentuna som jag inte suttit i under en helg på väldigt väldigt länge!

Visst är det skönt med fredagskvällar? De doftar gott på något sätt! Man vet att man har två hela dagar ledigt från väckarklockor och måsten. Jag gillar fredagar! Idag skulle jag haft bokslutsberedskap, men då en process jag inte ansvarar för, eller har kunskap om, pajade lagom tills beredskapen skulle dra igång, så blev jag utbytt mot en annan spelare. Jag sitter därför här med ett härligt gott glas tjockvin och har börjat min helg. Helt oväntat! Jag trodde den skulle börja klockan tio ikväll. Det måste vara en sån situation som man kallar bonnröta!! (Här stannar jag upp en liten stund, höjer glaset och sänder en tanke till Åsa – kollegan som åkte på min beredskap)

Bor ni i hus? Om JA – har ni en bra snöskyffel? Per och jag har en suverän sådan. På ön. Hemma i stan har vi en stackars plåtvariant som är så nött och trasig och så använd att plåten vässats till en knivs livsfarliga egg. Det går nog utmärkt att använda den som mordvapen. Snö kan den dock inte skyffla. Vi försökte byta ut den här skyffeln redan förra året, men då vi var ute alldeles för sent och eftersom snön föll ner från himlen i stora sjok, så fanns inga skyfflar att finna. Vi har därför börjat vår skoveljakt redan nu. Idag var vi på K-Rauta. De hade sex olika sorter. Alla totalt värdelösa och supertunga. Var hittar man en schysst Fiskars snöskyffel? Vet ni?

På vägen till K-Rauta fyllde jag på min lista av hittade registreringsplåtsnummer med nummer 080. 078 och 079 hittade jag tidigare i veckan. Just nu känns det bra. Per ligger långt efter. Att andra, som t.ex. du Carina, ligger lååååångt före mig trots att du började efter att jag redan var i gång, det ignorerar jag just nu 🙂

Helg.

Åh, vad skönt. Jag har bara två saker på att-göra-listan.
1. Sova massvis med timmar.
2. Hälsa på min mor som fyller år.
Det känns som en bra helgplan!

Nu avslutar jag och önskar er en trevlig fredagskväll och Sverige en vinst i fotbollen.

BYE

8 reaktioner till “Fredagskvällen spenderas INTE på en ö i skärgården!”

 1. Gjorde samma sak som ni fast förra året – gick på skyffeljakt tidigt vis av året innan då alla var slut. Jag köpte hela kitet: vanlig skyffel, bilskyffel och släde. Allting Fiskars på Granngården. Mycket nöjd.

 2. 162 & 163 idag……. Oj kunde inte låta bli! men å andra sidan så kör jag kors o tvärs över Sollentuna på barnens aktiviteter……så jag hinner se en hel del bilar

  1. Å där insåg jag hur dåligt det faktiskt går i Regplåsjakten 🙂

   Tids nog tar jag dem dock. Trägen vinner!

 3. Hej Mia,

  Kul att du letar efter Fiskars snöskyfflar. Jag såg du nämnde K-rauta i ditt inlägg. de bör har Fiskars snöskyfflar, men det kan hända att de inte plockat fram dom ännu?
  Annars som ovan nämnt så har Granngården såklart, o övrigt Jula, Järnia, Bauhaus, Bolist, Ica Maxi, lokala byggvaruhus m.m. bör ha fått hem partier.

  Lycka till i ditt letande önskar vi på Fiskars
  Maria

  1. Hejsan Maria!

   Vad roligt att få besök från dig!

   Jag kan sprida vår glädje över till dig och meddela att vi hittade exakt den snöskyffel (eller egentligen snöraka) som vi sökt efter med ljus och lykta! Nu har vi en både på landet och hemma i stan. Vinterns snövallar är räddade!!

   Här kan du se vilken det blev: https://www.miasblogg.se/2011/10/09/nu-ar-vi-redo/

   Ha en underbar dag!
   MIA

Kommentarer inaktiverade.