Färg i oktober

När solen strålar som en tok och molnen inte går att finna då bör man åka ut på havet. Det gjorde jag och Per idag!

Per hade en önskan om att åka ända ut till Stora Nassa, så då gjorde vi det. Det var allra första gången vi var där ute. Det finns inget utanför utom Svenska Högarna typ, så det är rätt långt ut. Det är häftigt att vi kan komma dit på bara 35 minuter! Vi älskar verkligen vår Bubbel. Hon är grym!!

Nassa är en hel hoper med små små öar utkastade väldigt nära varandra långt ut i havet. Vi roade oss med att snirkla omkring bland dem.

Vi la till vid en av öarna och njöt av solen!

 

Det finns inte så mycket utanför den här ön.

Vi gick runt på ön och utforskade. Jag kunde inte (pga. mitt dåliga knä och den dyra kameran på magen) ta mig överallt, men det gjorde Per. 

 

 

Per hittade en skön klippa med inbyggt ryggstöd och där käkade vi lunch.

Det var inte direkt synd om oss 🙂

Sen var Per tvungen att dra fram sin iPhone och ringa sin bror. Det verkar vara ett måste på lördagar.

Jag fotograferade lite medan han snackade…

Helt plötsligt bröts tystnaden och de här dök upp. Hur tänkte de när de åkte ut så här långt på varsin skoter?? Tänk om något händer…Hua.

Efter lunch, utforskning av ön och en fika så var det dags att åka hem igen. På vägen hem svängde vi förbi en av de kända sälgrynnorna. Vi blev inte besvikna! Där låg de och mös och frustade.

Vi såg inte många båtar på havet idag, men medan vi kikade på sälarna så fick vi faktiskt syn på den här båten. De åkte dock bara vidare…

Väl hemma igen tackade vi vår lyckliga stjärna (solen) för att vi fått uppleva ytterligare en fantastisk dag i skärgården! Vi är så lyckligt lottade som har möjlighet att vara här ute i skärgården nästan hur ofta som vi vill!

Det gör ju t.ex. att jag kan vara solvarm i ansiktet i mitten av oktober!!
 20111001-193237.jpg