Mia @ Archipelago

Jag borde varit hemma i soffan idag. Jag är verkligen inte bättre i min sjuka. Jag hostar och hackar som en tok. Jag åkte mot bättre vetande längre ut i skärgården istället. Den är i och för sig underbart läkande för själen!

Min lillebror Henrik, Per och jag åkte först till Rödlöga. Där låg skeppet som nästan alla svenskar har sett i Astrid Lindgrens “Tjorven”. Skeppet Albertina! Av henne syns dock inte så mycket längre. Det är “några” år sedan Uddo sänkte henne här ute för att jobba som vågbrytare.

Det var första gången Henrik åkte med oss i Bubbel.
Jag tror att han gillade henne.

Vi åkte in i kanalen som är lika underbart söt varje gång…

..och kom sedan ut på fjärden. Där fortsatte vi norrut.

Vi mötte Sannah och Christer och la till vid Bergören utanför Kudoxa.

Där tog vi det så lugnt vi bara kunde. I ett försök till tillfriskning så badade jag inte ens utan doppade mig bara extremt fort. Jag gick bara ner i vattnet på båtens stege och släppte inte ens taget utan vände uppåt igen när jag kommit till sista steget. Ovanligt för mig, så det måste verkligen räknas som ett bra försök!

Henrik däremot…
Han badade så länge, så länge, så läääääääänge!!

Idag har det varit konstigt väder. Runt omkring oss har det varit mycket moln. Inåt land har det till och med åskat och mullrat. Regnat har det nog också gjort för det såg ut som det på håll. Där vi låg var det dock hur blått och fint som helst!

Baloo och Bubbel hade inga problem att ligga still. Någon krusning på vattenytan var det väl, men inte mycket mer.

När vi däremot sa hejdå till Sannah och Christer och åkte längre ut i skärgården så kunde man se lite småkrus på ytan. Här är vi på väg rakt österut.

Där kom vi till Norrpada och dess coola klippor.

Vacker ögrupp!

På vägen hem lämnade jag ifrån mig sjökortet och babordsstolen till min bror. Han och Per hade sen hur kul som helst när de navigerade genom öarna på vår väg hemåt.

Själv fotograferade jag mest 🙂

Nu rullar Harry Potter på dvd’n och jag ska vila.
När jag gjort det så ska jag nog vila lite till!
Jag måste ju orka med en till sån här hemsk hostnatt 🙂