Sista dagen i skärgården

Söndag – min sista dag i ledigheten för den här gången. Väderleksrapporterna (jag kontrollerade några stycken) visade på molnigt väder och därför tänkte jag att det var lika bra att göra lite “nytta”. Per och jag slet därför i många timmar med att klyva ved som vi fått av Pappa. När vedboden var full, jag blivit ren och ombytt och vätskenivån var tillbaka till normalläge så tog jag mig en promenad ner till havet.

Idag var havet platt och fint igen. Inte helt toklugnt, men verkligen tillräckligt platt för en båttur. Vi tog dock ingen… Jag tog däremot en bild så ni kan få se hur vackert det kan vara med moln som speglar sig i havet!

Jag tog också en bild som visar hur fina bryggor grannarna har. Jag vill också ha en sån brygga. En brygga som nästan alltid finns kvar när isen har gett sig av och där man utan problem kan lägga till med en drygt fem meter lång båt. En sån brygga vill jag ha.

När jag var liten fick vi barn hjälpa till att rensa näten. Pappa fiskade nämligen väldigt ofta. Både för att det är gott med fisk, men också för att det är dyrt att utfordra miljarder barn. Så många barn var vi om man räknade alla syskon, dagbarn och kompisar som åt hos oss. Jag minns inte hur ofta vi hjälpte till med nätrensningen, men jag gissar att det var mer sällan än jag vill minnas. Pappa gjorde säkert jobbet själv allt som oftast. Jag minns i alla fall att simpor + nät = väldigt dåligt!

Korkekar har man ju hört talas om.
Här på Blidö växer det champagnekorksbjörkar.

Den här lilla polaren har suttit på vårt tak ganska stor del av dagen. Det brukar han inte göra. Undrar om han lämnade vita små spår….

När jag går förbi ett av husen här på ön så är det två saker jag inte kan låta bli att göra.  Lukta på syrenhäcken + Fundera på om det var familjen Bjarbo som planterade dem en gång för länge länge sen. Syrenen hör till ett av de hus som faktiskt bytt ägare lite då och då.

 Jag vill också ha syrener, men min buske blommar inte.
Då får man lukta på andras…

Jag läser en blogg lite då och då som skrivs av en tjej som heter Anna. Hon har en sån här bild på sin blogg. Nu har jag det också 🙂

Ryktet säger att det är MÅNGA som ska åka med färjorna in mot stan idag och att det är tät och långsam trafik. Jag undrar hur många som åker med 05:30-färjan imorgon bitti. Jag gissar på “några väldigt få” och “några väldigt trötta”.