Snöfritt!!

HELLO FOLKS!!

Inte för att jag har den grönaste, vackraste eller för den delen största gräsmattan framför köksfönstret, men jag har i alla fall inte längre en meterhög snödriva där!! Så sent som igår syntes inte busken till vänster om trappan under all snö. Idag finns, tack vare mitt slit med att kratta ut all snö, inte en enda snöflinga kvar. Jippie!! Snacka om att hårt packad snö smälter långsammare än utspridd uppluckrad detsamma.

Ikväll har jag bokslutsberedskap. Det betyder att jag ska vara behjälplig om det är något som skiter sig i systemen som de som sätter ihop bokslutsrapporterna använder. Jag måste alltså vara hemma och inomhus ikväll. Det gör mig ingenting. Jag har än så länge inte behövt jobba något och istället så packar jag väskan inför helgen. Det är ju fredag imorgon!! Det ska bli jätteskönt med helg och imorgon är det lite extra kul för jag ska stanna i Norrtälje ett par timmar och hälsa på min bror som precis flyttat dit innan jag fortsätter vidare ut till ön. Det enda jag inte fått ner i väskan är något att göra rent kameralinser med. Jag inser att min lilla IXY30S (även känd som IXUS300HS) inte har den renaste linsen i riket.

Marcus ropade precis uppifrån och berättade att Astrid Lindgren ÄNTLIGEN ska få synas lite och få den “cred” som hon är värd. Jag gissar att många av er redan hört det här, men hon ska pryda vår nya 20-kronors sedel. Alla sedlar görs om från och med 2014 någon gång och nu får vi säga “hejdå” till Selma Lagerlöf, Jenny Lind, Carl von Linné, Karl XI och Gustav Vasa och säga “välkommen” till mer, för oss, kända ansikten.
Ni kan läsa allt här!

Dag Hammarskjöld, Birgit Nilsson, Ingemar Bergman
Greta Garbo,Evert Taube, Astrid Lindgren

Medan Marcus läser om sedlar så är Emma ute och springer och motionerar. Det måste väl ändå anses som helt galet att ge sig ut i stormen och jogga? 🙂 Å andra sidan är Per ute och spelar boule, så det kanske går i släkten?

Nä, nu tänkte jag jaga linsrengöringsmakapär
så jag önskar er en trevlig afton!

TJING!