Sommartidssöndag

Sommartid – jag vaknade kvart över åtta eller kvart över nio hur ni nu vill se det. Per och jag hade ingen plan för dagen så vi tog det lite som det kom. Vi började såklart med frukost. Den åt vi framför en film.

Tänk att snön som varje år ramlar ner från taket bildar en sån ishög att det bara inte går att spetta loss eländet! Jag lär mig ju inte, utan försökte idag igen, men nej, det går inte. Den får helt enkelt smälta bort…

Det gick inte att ta bort de elsladdar som ligger under snön och leder bort till vedhögens ljusslinga och bort till julgranens elslingor. Det gick däremot att plocka bort alla de slingor som lyst upp altanen under vintern. Det såg lite fånigt ut som det var innan…

Efteråt hade vi många små bollar med lampor att packa ner och räcket var helt rent och redo för sommarens “häng”.

Per plockade fram de nybyggda fågelholkarna och tänkte erbjuda fåglarna lite nya boendeformer, men det visade sig att vi inte hade någon ström i skruvdragaren så vi pausade det projektet litegrann…

…och plockade fram cyklarna istället!

Vi cyklade söderut och vid Stämmarsund såg vi att isen låg kvar. Skärgården är vacker även från cykel. På andra sidan ser vi Yxlan.

På semaforen ser vi att ingen ska med båten från Stämmarsund…

Jag kämpade vidare (min cykel är inte direkt lättrampad) neråt ön och hamnade vid kyrkan. Där stannade vi en liten stund och njöt av vädret.

Per kikade ut över kyrkviken medan jag klädde av mig ytterlagret för att få lite svalka.

Jag satte mig på klockstapelns trapp och njöt!!

Klockstapeln ska alldeles snart restaureras, men jag tycker den är fin som den är!

En och en halv mils cykling känns skönt efter en slapparhelg och när vi kom hem så kom fågelholkarna upp i träden. Lite nytta blev gjort den här helgen alltså!

Pappa och Kina kom hem från Skottland idag. Vi fikade lite med dem och fick en kort summering av deras vistelse innan vi fick ta oss hem mot stan.

På vägen hem såg vi tranor! Det kändes helt fel. Vet inte varför egentligen, men antagligen för att jag aldrig sett några där förut. Vi såg räv, rådjur och någon form av rovfågel också längs med vägen, men det som stannar i minnet är de där tre tranorna. Brukar det finnas tranor i Penningby?

Nu sitter vi hemma framför Mästarnas Mästare (SVT1) och får höra om ungarnas helg samtidigt som vi njuter av en god kopp te. Vi funderar på hur tidigt man måste gå och sova idag för att orka med dagen imorgon. Sommartid – är det verkligen nödvändigt?

9 reaktioner till “Sommartidssöndag”

   1. jag tycker att det alltid ska va sommartid… det är bättremed ljusa kvällar än ljust på morgonen

    1. mm, jag tycker vi ska följa Rysslands spår och aldrig mer byta tid. Vad är det för fel på den här tiden liksom?

   2. Det fina med mig är att jag är mer trött av vintertiden än sommartiden. Sommartiden passar min kroppsrytm bättre.

  1. Nu när mitt huvud tycker att klockan är fem men klockan envisas med att säga att den är sex så känns sommartid bara dumt…

 1. Tranorna brukar stanna vid Penningby och proviantera lite inför färden norr ut. Visst är dom pampiga. Förra veckan kom tofsviporna också dit, men dom stannar där och häckar.

  1. Där ser man!!

   Ja, de var riktigt fina. Jag trodde inte mina ögon när jag såg den första vid vattnet, men de andra två stod mitt på åkern bredvid vägen så då var det ingen synvilla ändå 🙂

Kommentarer inaktiverade.