Ur funktion!

Det blev inget saffransbullebak idag.

Vi började nämligen dagen med att pajja båda mina händer. Den högra mer än den vänstra i och för sig. Tyvärr är min vänsterhand mest för syns skull så jag känner mig helt klart handikappad. Jag är ur funktion.

Jag var så glad över att jag inte hade några direkta “måsten” i helgen. Vi skulle bara sätta upp ljusen i julgranen utomhus och så skulle vi sätta upp den nyinköpta ljusslingan runt altanräcket. När de små sysslorna var avklarade skulle jag ägna mig åt min lilla hoppy – lussebullsbak.

Tyvärr så klantade vi oss redan vid första sysslan. Per stod på en stege för att nå upp till granens topp, jag höll stegen för att få den stadig. Det funkade bra tills vi flyttade på den och ställde den på ett annat ställe.

När Per var i färd med att kliva upp till toppen på stegen så föll den mot mig. Jag höll emot för kung och fosterland för att Per inte skulle ramla och slå sig och jag klämde vänster hands fingrar och vad som hände med höger hand är jag lite osäker på. Antingen klämdes den hårt mellan stegdelarna eller, det som jag gissar på, så tog jag i för hårt mot vad den pallade, sträckte tummen för mycket eller nåt sånt,  för nu dunkar den och den går inte att greppa med. Granen lyser dock fint ute i mörkret!

Per fick ont han också. Hans skenben och hälsena blev tyvärr också klämda mellan stegarna. Som tur var så gick det över fort. Han fortsatte därför själv en stund med att sätta upp ljusslingan på altanen. När han satt upp en av de sex slingor som ska upp så lyste hans ögon av glädje. Mitt ansikte hade också ett uttryck, men det var tyvärr en djup bekymmersrynka mellan ögonbrynen och sorgna ögon som formade mitt uttryck. Det ser nämligen för bedrövligt ut!!! Ljuset från slingan är vitt och kallt.

Det matchar inte alls mot den värme som allt i vårt hus lyser av. Alla andra lampor har ett skönt gulvarmt sken. Hur gör vi nu? Jag vill åka och lämna tillbaks hela skiten. Per lyser som sagt av glädje. Det enda som skulle kunna få honom att bli gladare var om slingan var flerfärgad och blinkade…..

En kommentar till “Ur funktion!”

Kommentarer inaktiverade.