In i dimman!!

Jag är fyrtioett år gammal och borde nog veta varför vissa saker fungerar precis så som de fungerar, men det finns fortfarande MASSOR av saker som jag inte alls har koll på. Irriterande, men helt sant.

I baksätet på min grannes bil har jag under två mornar funderat på fenomenet “dimma”. Jag menar helt vanlig dimma som gör luften helt mjölkig, inte min sjukgymnast “Dimman” som tränar mina ben tills de känns som om de vore fyllda med just mjölk 🙂 Nä, jag menar helt vanlig dimma. Jag tror att det har något med värme och kyla att göra, att det har med fukt att göra, men jag har inte full koll. Det var alltså dags att googla fenomenet. Så här ligger det till: “Dimma innebär att luften är så full med vattendroppar att sikten är mindre än 1 km. (Sikt mer än 1 km = Dis) Det är egentligen ingen större skillnad på moln och dimma, men moln når aldrig marken. Dimma uppstår antingen när fuktig luft kyls av eller när luftens fukthalt ökar.”  Så nu vet vi!! Det var ungefär som jag trodde. Kan man säga att jag egentligen visste då?? 🙂

DIMMA sedd ur en Toyota Prius bakruta:

När jag åkte hem var det inte alls dimmigt. Då var det soligt och fint. Luften var alldeles krispig och fin. Inte nog med den höstglädjen utan när jag släpptes av hemma vid huset så träffade jag dessutom på en glad, rund och trevlig nyinflyttad granne. Hon hade alltså flyttat in i det hus mittemot vårt, där det tidigare bodde en familj som ständigt och jämt körde på vår gräsmatta, stötte till våra blomkrukor och lät sin katt skita på vår tomt. Glädjen blev mer sprittande när det visade sig att hon varken har katt eller stor bökig bil. Hon har en pytteliten bil och var redan förundrad över att det fanns katter i området. Härlig granne!! Härlig frisk höstluft!! Jippie!!

…Eller?? För tror ni inte att en annan grannes jäkla kattskrällar har börjat skita hos oss nu? Jag tror jag blir galen!!

Men vet ni? Jag väljer faktiskt att lägga det åt sidan just nu och gläds med höstlöven som rasslar utanför mitt fönster. Jag går in så slipper jag se det!

Istället rullar jag runt av lycka i min helg- och höstglädje! Jag ska verkligen andas i helgen. Jag uppmanar faktiskt alla att stanna upp en liten sekund och andas in och känna efter vad det doftar. Här borta i Sollentuna doftar det i alla fall riktigt gott!!

Trevlig älg!!