Sommarfrilla

BANK BANK BONK!!
Det var ljudet jag vaknade av idag. Jag hade varit uppe tidigt som bara den med Per och ätit frukost och sen gått och lagt mig igen. Klockan halv nio hördes detta bankande och jag insåg yrvaket efter en stund att det nog var någon som ville att jag skulle vakna. Det var min pappa. Sotaren och Brandskyddsinspektören som skulle komma mellan elva och ett var flera timmar tidiga. Jag klev upp.

Vart åttonde år ska fritidshusens eldstäder brandskyddsinspekteras. Vart fjärde år ska de sotas. I år var det dags för båda dessa “händelser”. Den här mojen användes aldrig, men den är fin. 🙂

Brandinspektören tog sig direkt upp på taket och började filma inne i min skorsten, sen tog han sig in på (till hans glädje helt getingfria) vinden för att kika på skorstenen från det hållet. Under tiden plockade sotaren bort plåten inne i kaminen och kikade med ficklampa nerifrån. Dessutom klädde han in hela grejjen i svart duk för att inte skita ner hos mig. Jag var tacksam!

Sen var det dags för sotning!

Jag fick beskedet att allt såg superbra ut och att det bara var att elda vidare som vi gjort. Skönt! Värre kanske det blir för några av mina grannar som helt glömt bort att det var dags för sotning och inspektion idag. De får betala för bomkörning och boka in nytt besök annars blir det inget elda utav! 
Äh, det löser sig nog 🙂

Jag har skjutit på det i flera dagar.
“Jag har ju besök….”
“Det är ju blött i gräset….”
Ja ni vet hur man brukar låta när man inte orkar eller vill?!
Idag fanns det ingen återvändo, så jag tog ut de här kompisarna ur friggeboden.

….och sen klippte jag gräs i FEM timmar. Först klippte jag allt gräs hos mig, sen tog jag en lunchpaus med pappa (som också jobbat hela förmiddagen med att installera en centraldammsugare) och sen klippte jag allt hos pappa också. Solen sken och jag blev riktigt varm innan jag var klar!
Jag hoppade i plurret så fort jag bara kunde efter arbetspasset.

Där låg jag sen och guppade på min lila badring och fascinerades av allt som växte på botten. Då och då kände jag hur jag var tvungen att dyka ner under ytan. Huvudet kokade!! En sak som är säker är att det är roligare att bada när man har badsällskap, men jag tänkte att jag nog har blivit vuxen ändå. Jag trivs riktigt bra här ute helt ensam. Jag satte mig på bryggan och insöp omgivningen.

Det som syns på filmen, det ska jag leva på senare i höst.

Middagen åt jag tillsammans med pappa och Kina på altanen. Jag ville prompt grilla, dricka rödvin och sitta utomhus. Är det sommarväder så är det sommarväder. Dessutom ville jag verkligen känna “SOMMAR”.
Det var en otroligt lugn, varm och skön middag. Tack för det!

När jag kom hem funderade jag på ett av mina gräsklipparfynd. Jag hittade den här bakom ett träd.
Jag tror inte den mår så bra. Jag har för mig att den var ny och fin innan någon lämnade den utomhus.

I kväll läste jag om hur en av mina kollegor har varit och klippt sig och gjort sig fin. Jag började fundera på min egen sommarfrilla; Utväxt uppe i hårbotten och superblont i topparna.
Jag längtar efter min mammaledig frisör, men får helt enkelt se det som något positivt.
Jag har tydligen utsatts för tiden (=utväxt ) och solen (=blont).
Bra grejjer!

Nu sitter jag helt ensam i ett kolsvart hus med bara några tända ljud.
Mysigt och lite läskigt…
Godkväll!

PS. Åsa fick fem rätt på V75 igår. Ingen utdelning i form av kronor och ören men hon får min applåd ändå! DS

En kommentar till “Sommarfrilla”

  1. Vi skulle också kunna ha sotning vart fjärde år, eftersom vi inte eldar så mycket, men har ändå valt att ha det varje år. För säkerhets skull liksom. Dessutom är det ju bara trevligt när sotaren kommer, eftersom det nästan jämt är min gamla klasskompis! Och om det blir något fel på värmepannan så är det en annan gammal klasskompis som kommer! 🙂
    /Anna

Kommentarer inaktiverade.