24/7 Getingbo-borttagning

Hallå och Hej!!

Även denna morgon gick jag ut och promenerade så fort jag hade vaknat. En halvmil blev det även idag och nu börjar min kropp klaga. Det är som om den säger “vadå? Tänker du gå så här varenda dag?”. Jag har känningar i “gångjärnen” och har fått en blåsa under ringtån. Galet ju! Jag är inte ute och kutar, jag är ute och går. Så snabbt jag bara kan förvisso, men ändå! Jag har i alla fall gått varje dag sen jag kom hit ut till ön och jag tänker fortsätta med det. Till slut kanske jag vinner över den där klagande rösten från min kropp. Vem vet! Det kan bli så!

Efter att frukosten var uppäten följde vi med pappa ner till deras pumphus. Det fylldes på med lite salt här och lite “järnupplösningsmedel” där. Det byttes lite filter hit och sköljdes lite rent dit. Det kändes inte som om det var min grej riktigt, så jag gick en sväng ner till närmaste vattenkant och tog en bild eller två.

Väl hemma igen följde pappa med oss hem till vårt båtskjul och tog bort det knytnävsstora getingbo som Per hittade igår när han höll på med vedskjulet. Jag kände hur jag blev en mycket stolt dotter när jag på säkert avstånd bevittnade hur min pappa klev fram och bara tog tag i getingboet och slängde ner det i en påse. Klart! Inga stick, inget tjafs. Jaha, det är så man gör alltså….

I övrigt har dagen lunkat fram i sakta mak. Ett inre smålugn har börjat leta sig fram. Jag är inte riktigt toglugn ännu men det kanske kommer. Idag har vi inte utfört några storverk direkt. Per har jobbat med att förbereda kvällens middag, Emma har spelat spel på PS3’an och jag har pratat lite med en granndotter. Dessutom har jag och Emma varit till ICA Blidö och stödhandlat lite. Det var GALET med folk där. Jag kan inte minnas när det var så mycket folk där…På vägen hem så stannade vi till vid Blidö IP. Där var det stort pådrag. Det var visst “Blidödagen”. Här hördes många barnskratt! Emma tyckte att jag var pinsam som stannade där. Jag gör alltså mitt jobb som mamma riktigt bra!  🙂
 

 

På eftermiddagen tog jag faktiskt en liten tupplur ovanpå sängen. Det var superskönt. Det var länge sen jag gjorde det!! Middagen åts sedan hemma hos pappa och Kina, även om Per stod för den största delen av middagen. Lagom tills vi hade ätit upp middagen såg jag den här bilen komma åkande:

Så nu har vi god glass i frysen igen!

En annan grej vi har “igen” är tyvärr getingar. Vi har hittat ytterligare ett bo.
Pappa tar nog bort det imorgon…..om vi är snälla!!

TJINGELING!

Nu måste jag ringa dagens nyaste facebookmedlem!