20/6 Möte med afrikanen

I morse vaknade jag riktigt tidigt. Elakt nog så väckte jag Per och drog honom ur sängen, helt nyvaken. Med en kamera i högsta hugg gick vi ner till bryggan. Där satt vi sen och bara njöt. Efter en stund la vi oss på rygg mitt på bryggan och bara lyssnade. Prova gärna det någon gång. Det är ljuvligt. Det sprids ett lugn i hela kroppen. Det enda man hör är vågorna som bryts mot bryggan, mot piren och varandra. De har en rytm men samtidigt ingen ordning och reda alls. Underbart!! Kameran kom till nytta också.

När jag tittade in bakom huset så såg man på hur solen skiner från sidan hur tidigt det är…

En av grannarna har en otrolig syrenhäck.
Jag satte en planta för tre år sen och den ser inte ut så här…

Ahhhhhhh!!!

Det var nog inte så varmt i vattnet, men det var fint när jag tittade bortåt Österbåts.

Dramatik!

Strandkant

Efter en frukost och packning av bilen så lämnade vi faktiskt ön redan på tidig förmiddag.
Vi var t.om. lite tidiga till färjan så jag hann lufta mig…

Vi lämnade öarna och tog ett sista farväl till havet….

…och åkte till en av Pers bröder. Där träffade vi Pers pappa, hans fru och deras son, dvs. Pers yngste bror. Här ser vi tre beundra en av de andra brödernas båt. Varför ligger inte den i sjön??

Där bredvid båten stod hon. Gamla Bettan!!

Min gamla underbara bubbla som jag gett bort till Pers bröders mors nuvarande man….hmm, krångligt men sant. Där stod hon och glänste!! För att vara född 1971 så måste ni erkänna att hon är en skönhet, eller hur?? Jag blev alldeles sentimental. Jag minns hennes motorljud som från igår…

När jag slitit mig från min gamla underbara bil passerade vi en liten “pinsam” hörna. Vattenskidor blandat med långfärdsskidor. Jag tänkte precis ta en bild för att visa hur man kan förvara sina skidor utan att för den delen göra rätt 🙂 när Pers yngste bror säger “Är det här skidor man använder på vintern, på snö?” Lillkillen är uppvuxen i Kenya så det är ju ingen konstig fråga egentligen men det blev lite roligare på nåt sätt. Snacka om att leva olika liv.

Så var det dags för lunch/middag och självklart hamnar karlarna runt grillen 🙂 Här ser vi Pers pappa och den av Pers bröder som är yngst i Sverige. (Det finns ett gäng bröder)

Vid middagen kom Ansi och Holger ner och och gjorde oss sällskap. Ansi är mamma till två av Pers bröder och vi har träffat henne alldeles för lite på sistone. Holger är den lyckliga ägaren till “Bettan”.

Det var riktigt roligt att få träffa dem båda.

Marcus beundrade utsikten från altanen (och den Porsche GT2 som körde förbi då och då långt där bortanför allt lin på fälten) Emma tog en liten lur på soffan (jag tog inget bildbevis för då hade jag nog fått mitt straff). Övriga kusiner satt och kikade på tv.

Mätta och glada och uppdaterade om varandras liv körde Mackan oss hem så vi var lagom hemma till fotbollen. Jag gissar att killarna i familjen hade en plan?? Så nu är det jobbiga ljud i huset igen.

Jag kanske ska gå och sova så slipper jag höra det…..

GOD NATT!!