11/4 gräsänka dag 4

Vårt parhus ligger vid en gata som är litegrann böjd som en ostbåge. När vi köpte huset så valde vi med flit det hus som alltså får mest sol på altanen under dagen. Det vi absolut inte skänkte en tanke var att baksidan alltså får minst sol av alla hus. Det faktumet märkte vi när vi flyttade in. Solen når in på baksidans gräsmatta under en timme på morgonen och en timme på kvällen. Ni vet vad det betyder nu på våren? Snön smälter INTE! Det är rätt komiskt om man försöker se positivt på situationen. Alla andra hus har gröna fina gräsmattor. Vi har en vit snöhög. Detta har retat mig och imorse tog jag tag i “problemet”. Det fick vara nog. Jag gick helt enkelt ut och hjälpte våren på traven. Jag skottade och krattade ut snön så den blev till ett litet tunt lager av snö över min tomt, över gångbanan utanför och ut i skogsslänten. Jag kunde verkligen se hur snön började smälta direkt. Nu finns förhoppning om att vi får vår här också 🙂

Efter skottningen började det kurra i magen. Jag funderade på att väcka något av barnen för att få sällskap till frukosten men beslöt mig för att en tv-frukost i ensamhet också har sina fördelar. Jag käkade alltså min frukost med sällskap av Tilde de Paula.
Förresten….heter det frukost när klockan är halv elva??

Via frukost-tv’n fick jag lära mig hur man städar och vilka städredskap man bör använda.
Det kändes inte som om jag behövde mer kunskap i ämnet men jag blev lite inspirerad!
Jag gick helt enkelt och plockade fram städsakerna.

Fyra timmar senare……Köket klart!

Idag gjorde jag en sån där städning som man önskar att man orkade göra lite oftare.
Allt från lampans skärmar till köksluckornas feta översidor har fått sig en rejäl dos av såpa idag.

Det var bara ett problem….

I jämförelse med köket såg nu allt annat så väldigt smutsigt ut. Det var bara att sätta ungarna i jobb på övervåningen “Städa era rum, ungar” och sätta igång sig själv i hall och vardagsrum där nere. Först tog jag dock och krattade lite igen i snön utomhus.
Projekt : Det SKA bli vår hos oss idag!

Mitt i städningen fick jag ta en paus och skjutsa Emma till en kompis. “Så gör nämligen bra mammor”. Jag vill ju vara en bra mamma, men något i bakhuvudet får mig att fundera på om det inte kan vara så att Emma virat mig runt sitt lillfinger. Hmmm.

Ytterligare 2,5 timme…vardagsrum, hall och badrum klart!

Av någon anledning ser min tvättstuga alltid ut som skrutt när jag har städat.
Allt skit hamnar där inne liksom.
Det var bara att ta tag i det eländet också…..

(Förlåt att jag chockar er med min stökiga sida)

Pust!
Två timmar senare var jag äntligen klar med att rensa i tvättstugan. Dessutom hade jag fått tvätt hängd och ren tvätt inlagd i skåpen. Ett tungt moment (rent psykiskt) var när jag bar ner inte bara vinterjackor utan även Peppars bur och alla tillbehör till förrådet.
Till slut var det i alla fall hyfsat städat.

Nu var klockan halv sju på kvällen. Jag var helt slut. Jag var såååå nära att bara ge upp och ställa undan dammsugaren men med ren viljestyrka tog jag även tag i sovrummet. Hur kul vore det att ha städat som en tok hela jäkla dagen och sen lägga sig i skitiga lakan? Nä, det var bara att sätta igång dammsugaren igen och byta lakan och feja.

Vilken dag!
När jag insåg att jag städat i åtta timmar på raken så la jag av.

Jag satt mig i soffan och andades….Puh!

Utomhus kan man se att jag lyckats med att fått hit våren!
Snön som fanns här i morse är i princip helt smält!

När jag andats lite ska jag ta en dusch, hälla upp ett glas vin och lägga fötterna högt.

Because I’m worth it!