MÅNDAG 25/1

Vilken dag!!

Allt har gått i hundranittio knyck från morgonens gäspiga start till kvällens precis lika gäspiga slut. (Jag var pigg där någonstans i mitten)

Jag var ju i princip bara en enda dag på jobbet förra veckan och det märktes helt klart på mängden e-mail och på storleken på “att-göra-genast-om-inte-fortare-högen”. Jag tog alltså sats och hoppade in i arbetet. Vid elvatiden tog jag en kort men snabb promenad upp till Dimman. Där visade det sig att det jag känt i mitt vänstra ben (men inte berättat för er) antagligen är en liten bristning. Jag har kanske (som vanligt?) tagit i lite för hårt eller nåt sånt. Dimman ville inte äventyra att jag måste vila några veckor från hans träning, vilket jag måste ifall det blir värre. Han lade därför om dagens träning så det blev lite lugnare för min stackars baksida av låret. Det betydde i och för sig bara att andra muskelgrupper fick slita än värre, men det var kul 🙂 Nya övningar gjorde träningen bara roligare! Jag fascineras fortfarande över att jag tycker träning är roligt.

Vem är jag, och vad har jag gjort av den vanliga Maria?
Ja, inte vet jag….

Efter en snabb lunch (ja, allt har gått snabbt idag) fortsatte jag med mina uppgifter. En av de övningar jag ständigt återkommer till är att bygga nya eller att ändra på befintliga träd i vårt affärssystem. Träden kan innehålla lite olika saker, men idag handlade det om huvudbokskonton. Träden används sedan i queries och rapporter inom systemet men även av andra applikationer så det gäller att ha tungan i rätt mun…jag menar, rätt i munnen 🙂

Det här trädbyggandet, som pågick långt efter ordinarie arbetstid, fick mig att fundera på en ny karriär. Vad tror ni om att jag sadlar om till arborist?
Jag tror att jag är som klippt och skuren för jobbet förutom på en enda punkt.
Kommer ni på den?

ッ ♥ ✫ ♥ ッ

Imorgon ska Emma vara ledig från skolan och åka upp till Romme. Där ska hon göra det hon gillar mest av allt när det kommer till fysisk aktivitet. Hon ska åka snowboard! Jag vet inte var hon har fått det ifrån men hon har älskat det ända sen hon var en liten liten skit. Hon skulle absolut åka på en bräda, så vi fick vackert köpa en begagnad variant och sätta henne i snowboardskola. Nu för tiden åker hon på en riktigt cool bräda i vitt med rosa och lila blomslingor på (på bilden ser man inte blomslingan för väskan är i vägen). Tydligen är hon riktigt duktig på att åka. Hon åker med “fel” fot fram dvs. Goofy style men tydligen är det bara ännu ballare. Jag är oförstående men stolt som en tupp (över hennes åkning men även över att hon packat!!)

Min andra stolhet här i världen, Marcus, är också ledig imorgon, men jag antar att han kommer att inta sin favoritposition; sittandes mjukt ihopsjunken som en säck, i sin skrivbordsfåtölj, framför sina 24″ skärmar, spelandes något dataspel. Vad annars? 
Att gå utomhus vore ju att äventyra sitt liv eller nåt sånt.

Å andra sidan det säkert någon sport man kan “spela” på den vänstra skärmen 
eller någon man kan se på tv på den högra skärmen 🙂

ッ ♥ ✫ ♥ ッ

Kom ni på det??

Den svaga punkten vad gäller mitt nya yrkesval är självklart SPINDLAR.
De där äckliga åttabenade djuren inte bara råkar finnas i träd, 
de fortplantar sig i dem och älskar att hänga ner från dem.
BLÄ!!

ッ ♥ ✫ ♥ ッ

Imorgon är det en helt ny dag.
Den är ännu inte använd till något alls. Den är fräsch och öppen för allt.
Vad ska vi hitta på med den??