Arbetsdagen Trettondedagen

Hejsan och välkomna till min värld..
 
Jag börjar bli lite trött på att vara hängig och snuvig, och då är säkert ni också trötta på att höra om det, så jag tänkte att jag måste fokusera på nåt annat än att jag fortfarande måste ha glasögon istället för linser i dagens blogg.
 

Jag satt och funderade en stund och sen kom jag på att jag kan berätta för er om finbesöket jag fick till kontoret idag! Marcus, Emma och Per kom och hälsade på mig, min chef Camilla och mina kollegor Kicki och Roger. (Det var vi fyra tappra som jobbade hela dagen trots den illröda färgen i kalendern.) De hade tagit med sig bullar till fikat. Jag tror tyvärr att Marcus har en underlig uppfattning om hur man besöker sin mor på hennes jobb. Det första han gör när han satt sig bekvämt tillrätta i soffan var att plocka upp sin iPhone och börja spela spel! Gör man så? Har han ingen uppfostran?? Hmm….vid närmare eftertanke kanske jag skulle berättat något annat för er. I alla fall om jag ville framstå som en god förälder *ler*
 

Jag kan t.ex. berätta för er varför den sjätte januari alltid är röd dag i våra kalendrar och varför normalt folk är ledig från jobben idag. Jag har insett att det inte är många som vet det. De flesta gör som min dotter ”är glad att hon är ledig och ler”. Klicka här för den långa versionen eller ta min “ultrakorta” version: ”det tog tretton dagar för de tre vise männen att komma fram till krubban och Jesus. De kom alltså fram idag. Det ska vi minnas och fira.”

I övrigt händer det faktiskt inte så mycket som jag kan berätta om.
Det är fortfarande kallt utomhus vilket känns väldigt bra. Ingen slask!!!
På vägen till jobbet visade bilens termometer…

Jag har i och för sig varit kall precis hela dagen fast jag suttit inomhus.
Torgvantarna satt där de skulle även idag.

Vår fastighetsvärd har nämligen inte lyckats med värmen i år heller…

Å andra sidan kan man ju förstå att det är lite jobbigt att hålla dryga fyrtio graders skillnad med bara några glasrutors mellanrum. Det är fint utanför jobbfönstret så man får gnälla “lagom”!!

Idag har Peppar fått sina klor klippta av teamet “Emma och Per”. Jag klarar inte av att ingå i teamet för jag börjar bara gråta och får svårt att andas. Peppar gillar inte heller proceduren men verkar ha kommit över det för hon sitter och myser i mitt knä nu.

Jag ska värma mig själv inifrån nu. En stor kopp te ska få göra jobbet!

Kram på er alla

Maria