Min tand e lös, min tand e lös…..

04:51 kommer Marcus in och ställer sig bredvid min säng. Förvirrad och trött försöker jag förstå varför han står där mitt i natten. Det känns som mitt i natten i mitt huvud.

Så börjar han prata….och då förstår jag….

Jag fick inte ta någon bild, vilket är helt förståeligt faktiskt men han ser i princip ut så här:

Hans framtand slogs ut, jag tror det var 2003, när han och min brorsa lekte som bäst med en slänggunga. Den delen som slogs ut limmades på igen och ramlade ut när han en gång slog tanden på en surfingbräda….Är man kille så är man kille! Tandläkarna satte dit biten igen och sen har den hållit sig i flera år. För någon månad sedan sa en tandläkare att den där biten den sitter som berget. 🙂

Den här gången var det dock inte tal om någon yttre påverkan. Killen låg och sov och vaknar av att han har tanden på tungan. Den bara föll av. Trist.

Vi har alltså spenderat morgonen till att fundera, diskutera, ringa runt, bli lite osams i nervositeten och stressen och till slut fixa ny plan för Marcus tisdag. Han skulle egentligen ha åkt ut till Blidö med två kompisar idag. De skulle ha tagit båten ut och myst i solen och haft det jättemysigt. Så blir det inte nu.

Nu blir det tandläkarbesök!