Mögelmeduxindags

Hallå!

Idag ringde jag till min doktor för att boka en tid. Detta eftersom jag självklart hade feber även idag. Tyvärr (för mig) så var han redan på julledighet, så jag fick ringa min reservdoktor (jag är listad hos en stor läkarmottagning som har massvis med läkare bara för att alltid vara säker på att få en tid, men det är inte där jag går i vanliga fall). Jag fick tid på förmiddagen så jag klädde på mig och åkte dit.

Det kändes och klämdes, lyssnades och tittades. Sen stacks det hål på mig i jakt på blod och så kollade man syresättningen i blodet via någon finurlig pryl som skulle sitta på fingret en stund. Det var kul att se hur de hade svårt att få den att passa, då jag har alldeles för långa naglar nu. Dags att klippa av dem snart 🙂

IMG_9850

Det visade sig att jag hade bihåleinflammation orsakat av virus och att jag behövde äta penicillin i tio dagar. Två piller på morgonen, två vid lunch och två på kvällen. Dessutom ska jag spraya näsan med kortison två gånger om dagen. Nu får jag hoppas att febern ger med sig!

IMG_9861

När jag gick till bilen för att åka via apoteket hem, så föll årets första snö. Härligt! Hoppas den ligger kvar en stund. Det vore nice!

FullSizeRender

Nu ska jag äta piller och vila och hoppas att jag blir pigg och fräsch igen. Den här lilla utflykten på stan gjorde mig mycket sugen på att lämna huset igen!! Det är ju fullt av roliga saker i varje vrå så här vid juldags.

7 reaktioner till “Mögelmeduxindags”

  1. Usch och fy bihåleinflammation är inte så kul, det är vidrigt när slemmet flyttar på sig mot svalget. Skölj näsan!! Jag tyckte snoret luktade illa i näsan hela tiden när jag hade bihåleinflammation. Hoppas penicillinet hjälper och att du kan jobba på fredag kanske…

    1. Mm det är lite blä…

      Sköljer näsan hela tiden och fick tummen upp för det av doktorn, så det slutar jag inte med! Bra grej att göra!

  2. Vad bra att du fick veta vad det var, så att du kan äta medicin och bli frisk!

    Kul att du säger “min doktor”. Vi har hela familjen varit listade hos en och samma doktor i en massa år, men har i princip aldrig träffat henne. Det är olika varje gång, precis som hos tandläkaren.

      1. Anna, jag har haft samma doktor till och från sedan 1992 och jag bodde i Norrtälje. Han satt nära Roslagsskolan då… Sen när jag jobbade på Ericsson så var han företagsläkare där. När han flyttade till mottagning i Infra City (UpplandsVäsby) så följde jag honom dit och nu har jag följt honom igen till ett annat ställe. Skönt med någon som varit med och vet alla mina krämpor och min historia.
        Han är min doktor. Som Dr Förberg när vi var små 🙂 Minns du?

        1. Jo, jag förstår verkligen vitsen med att gå till en och samma doktor (och för den del tandläkare), men jag fattar inte hur man lyckas. Alla väljer en läkare, men vem man sedan får komma till är en helt annan sak. Verkar vara lika för alla här i “min” stad. Har inte hört om någon här som har lyckats med att få gå till samma läkare varje gång.

          Det funkar ju inte att vägra gå till någon annan, är man sjuk så är man, då går det inte att prova dag efter dag tills man kanske lyckas få en tid till “sin” läkare. Problemet är ju att för den typ av besök som Mia var på så fungerar det så (i alla fall här) att de bara bokar in dagens tider, är tiderna slut eller du vill till en annan läkare så måste du hänga på låset och ringa igen nästa dag… och nästa… och nästa…

          Hos tandläkaren kanske det fungerar att be om samma tandläkare, men eftersom jag haft olika varje gång så har jag ingen “egen” tandläkare, så det spelar inte så stor roll för mig där.

          1. Mm jag förstår vad du menar… Tråkigt att det är så där. Det är ju när man är sjuk som tryggheten i att gå till en känd läkare är viktig. Dessutom skulle man inte behöva oroa sig över om att ens få en tid.

Kommentarer inaktiverade.