En dag runt Fejan

 

Idag har vi haft SOL SOL SOL och lite mer SOL. Vi hade nästan gissat att det skulle bli så eftersom alla väderappar sagt just detta. Vi packade därför våra väskor med mat och dryck och medan jag åkte till doktorn så handlade Per lite grejer i affären. Detta självklart för att spara tid, för så fort jag var klar hos doktorn så drog vi ut på havet.

Idag bar kosan norrut. Detta eftersom vi tänkte äta lunch på Fejan (inte facebook, utan ÖN Fejan). De har en skärgårdskrog där och vi hade stämt träff med familjen Eriksson som börjar sin skärgårdssemester idag. De hann knappt landa ute på Vätö innan de hoppade i båten för att möta oss.

Det här är vår dag i bildform:

Vi åker norrut.

Framför oss är det fint väder, precis som det är bakom oss.

Såna här dagar kan man inte göra annat än att njuta!

Uppåt Mjölkö var vattnet mycket lugnt. Det kan inte ha blåst många sekundmeter.

Lysbojarna var det enda som bröt mot allt det blå…

Den här bilden ska jag ta fram i november när livet suger!

När vi kom upp till Fejan så tog vi en lov runt krogen och insåg att det var helt fullt vid bryggorna. Vi åkte som vanligt över till en ö tvärsöver vattnet från krogen (där man har fin utsikt över bryggorna) och satte oss i solen för att vänta in Erikssons.

Titta där kommer de ju! (Å där ser ni Fejan i bakgrunden också)

Hej! Våra båtkompisar!!

Sen satt vi där och skvallrade och kom ikapp med allt som hänt sen sist. Vi hade det hur bra som helst helt enkelt. (Ja, vi har med oss stolar ut till öarna. Det är vi för gamla för att inte göra 🙂 )

Endast Basse badade och för det ska han ha cred. 16 grader är för kallt för de flesta och den här sommaren även för mig eftersom doktorn sagt att höften inte får bli kall!
 

När det började kurra i magen drog vi över till Fejan för att äta lunch. Det var ett elände att få landa vid bryggan. Hamnkaptenen verkade helt klart föredra segelbåtar. Till slut fick vi i alla fall lägga fast en tamp i en annan båt och la oss utanför den, så till slut fick vi mat. Det var bara Basse som var snygg nog att få vara med på bild 🙂

Vid halv sex delade vi på oss. Erikssons åkte hemåt Vätö för att fira en födelsedag och vi åkte till Furusund för att tanka fullt i Bubbel. Vi vet att båtmackar är dyra, men jisses! Det är femtio öre dyrare här än vad det är på Högmarsö. Bara så ni vet…

Med fulla tankar drog vi sedan hemåt Blidö igen. Vädret var fortfarande lika fint och har vi riktig tur så kanske det blir fler såna här dagar?

Nu står Per och lagar en riktigt smakrik middag. Jag hör hur han skär upp chilifrukter. Han står nämligen och mumlar: “-Jag ska ta ut linserna med höger hand. Jag ska ta ut linserna med höger hand.”

Tror ni han kommer att ta ut linserna med den vänstra chilihanden?

2 reaktioner till “En dag runt Fejan”

  1. Tog faktiskt ut linserna med höger hand, men hade naturligtvis gnuggat mig i ögat med vänster tidigare under kvällen, sved en del…

    Vi ses i morgon!

    Per

Kommentarer inaktiverade.