Nu är jag officiellt “Apmamma”

Idag höll Thérèse och Peter namngivningsceremoni för lille Mattis. Den hölls i sällskap av de närmaste i Mattis mormors trädgård. Vi fick alltså träffa T’s mamma och vänner som vi träffat många gånger tidigare. Idag fick vi även träffa Peters släkt från värmland för allra första gången. Vi har ju hört så mycket om dem, men nu fick vi ses också. Det var jätteroligt. Dessutom bjöds vi på något gott att dricka så vi hade det bra direkt 🙂

Mattis tog det med ro.

Jag och Peters bror hade fått det ärofyllda uppdraget att bli gudföräldrar, faddrar eller vad man nu vill kalla det. I mitt fall används titeln “Apmamma” flitigt.

Thérèse och Peter höll själva i den avslappnade och familjära ceremonin och jag tänkte att det är så här det ska göras. Inga konstigheter. Gudfar sjöng en sång från Ronja Rövardotter som kändes passande med tanke på huvudpersonens namn.

Farmor läste en fin dikt för sitt barnbarn.

Mormor sa några väl valda ord.

Här har Mattis fått på sig sin fina “Mattismössa”.

Inne i huset bjöds alla sedan på massor av mat, dryck och fikabröd. Mattis fortsatte på sitt typiska sätt att ta det hela med ro. Ska jag vara ärlig så sov han faktiskt största delen av dagen så jag är glad för att jag fått den här bilden på honom som vaken!

Vi andra som var vakna avslutade lunchen med bubbel och tårta!

På vägen hem fångades alla gästerna på bild!
Jag tänkte att det kanske kan vara roligt för Mattis,
att se hur alla såg ut när han var liten!

Nu har jag kommit hem och hoppat i myskläderna. Jag har fört över alla dagens bilder till Peters FTP och nu tänkte jag ta mig en kopp te och en liten tupplur. Det är inte bara Mattis som behöver en sån känner jag 🙂 Det har varit en händelserik helg för mig.

4 reaktioner till “Nu är jag officiellt “Apmamma””

 1. Ja, det har varit en otrolig sovdag för Mattis….han sover nu igen och har sovit större delen av dagen! Vi får tänka att vi hade tur att han inte hade en skrik-dag! 🙂

  Tack söta ni för idag, för att ni kom och för att ni tagit så mycket bilder! Jag lovar att hålla Mattis lite mer vaken nästa gång vi ses. Det kommer nog inte bli så svårt…!

  BAMSEKRAM och massa kärlek! (Nu ska jag läsa boken jag fick av er!)

  1. Det är roligt att du uppskattar att vi går omkring och låter klick, klick, klick, klick och klickeliklick 🙂

   Ja, det vore najs om han var liiiite mer vaken nästa gång. Jag höll honom inte ens idag. Det är katastrof!!! Fast det ordnar sig nog som sagt nästa gång vi ses 🙂

   Tack för idag! Det var fantastiskt kul att äntligen få träffa hela Säffleklanen också! Puss och Kram Oink Oink

 2. GRATTIS till ett sånt ärofyllt uppdrag! Jag grät båda gångerna jag blev tillfrågad och har en otroligt fin och stark relation till mina “apungar” (som är syskon) Det är stort, riktigt stort. KRAM!

  1. Tack! Ja, det här är stort. Jag är såå glad att ha fått förtroendet!

   Jag ska försöka finnas där för båda mina små gudbarn, Mattis och Maja. Jag hoppas och tror att det ska gå bra.

Kommentarer inaktiverade.