Puh!

Jag är trött. Det har varit en dag full av arbete. Det var inte förrän vid halv fem som jag kunde sätta mig ner och andas och ta det lugnt för första gången under dagen. Allt som jag har gjort, har jag ju valt själv att göra, men det kan vara jobbigt ändå 🙂

Jag har:
Stekt frukostpannkakor till Marcus

Bäddat rent i sängarna
Dammtorkat allt i hela huset
Städat badrummet på övervåningen
Sorterat, slängt och städat bland hyllorna vid sängen
Dammsugit soffan
Dammsugit alla golvlister, hyllor, tavellister osv.
Dammsugit alla rum utom barnens
Städat köket
Tvättat torktumlaren i alla hemliga skrymslen
Tvättat fyra maskiner med tvätt (& hängt och vikit)
Plocka i och ur diskmaskinen
Varit och tränat på Puls & Träning
Handlat det som Per glömde när han handlade

Det är jättefint här hemma nu. Inte bara pga. min insats utan pga av att Emma och Marcus städat sina rum. Dessutom har Per varit utomhus för att skotta runt sophuset men det visade sig att någon (kanske den som har vaktmästarveckan?) redan hade gjort det. (Otroligt! Det har knappt gått att komma fram till soptunnorna under veckan.) Han tog därför istället tag i att laga toaletten på nedervåningen som har stått och läckt i flera månader. Nu funkar den fint igen! Han veckohandlade dessutom och köpte tulpaner till mig!! Alla har bidragit!

Han lagade också, precis som vanligt, god mat till oss andra i familjen. Just nu när jag skriver det här så är han snäll mot Emma och skjutsar henne till jobbet.

Jag är trött. Jag hade tänkt att baka bullar, fick alla ingredienser handlade och allt, men jag orkar verkligen inte baka nu….Det känns skönt att huset är fint nu, men det är samtidigt tråkigt att ha missat dagens extremt fina väder. Jag har inte en enda solig bild att visa er idag. Jag hoppas därför att ni har varit ute under dagen och sett den “live”.

Nu belönar jag mig själv med en god kopp kaffe latte och sitter och myser framför tv’n.

För att vara en snäll mamma så gjorde jag en till Marcus också. Nu ska vi jäsa ut och känna oss duktiga med dagen!!

En kommentar till “Puh!”

  1. vi njöt av solen!! efter att vi städade… och när vi var ute och njöt av solen såg vi en bil som hade backat lite tokigt och hamnat bredvid den yta som den skulle ha parkerat på… den hade hmnat i diket (som inte syntes för all snö). När jag kom lite närmare insåg jag att familjen som försökte skotta fram sin bil ur diket var en familj som har sin yngsta dotter på min avdelning… snälla som vi är så gick Daniel o hämtade vår bil och drog upp den andra bilen… synd att jag ska vara hemma och vabba i en vecka nu annars hade jag nog haft väldigt tacksamma föräldrar på jobbet 🙂

Kommentarer inaktiverade.