Sverige vann WCS!!!

Rubriken säger att Sverige vann WCS. Förstår ni vad det betyder?? Jag gissar att merparten av er inte vet det. Jag visste inte heller det för bara några år sen. I mitt fall tror jag det beror på att jag är för gammal och på grund av att jag inte spelar dataspel. Ni kanske har full koll, men låt mig förklara för er som inte förstår:

Sverige är i detta fall min systerdotter och hennes kompis = Yumidun och BirthbySleep!! Detta då de vann den svenska tävlingen och alltså fick representera Sverige i WCS. COOLT!!

WCS står för ”World Cosplay Summit” och är världsmästerskapen i cosplay där varje deltagande land haft egna tävlingar för att få fram sin representant. (I Sverige heter tävlingen “World cosplay summit svenska kval”) Det som Yumidun och BirthbySleep vann är alltså VM i Cosplay!!! Detta är stort!! Min systerdotter vann!!

Nu inser jag att jag ska förklara en sak till 🙂

Cosplay kommer från “Costume play” och har under de senaste två decennierna vuxit från en hobby, främst i Japan, till en större kulturell företeelse över hela världen där deltagarna agerar som fiktiva karaktärer, ofta från tv-spel eller manga (men variationen är stor och både t ex Disney och Tolkien är andra exempel som förekommer). För att kunna tävla cosplay måste man göra sin dräkt, peruk m.m helt själv (!!) och även spela upp ett framträdande på scen eller video. Cosplay är alltså inte att leka med, utan kräver extremt goda kunskaper i att skapa, och det i alla möjliga material, dessutom ska det se ut som det gör i spelet eller mangan man efterliknar.

Jag är stolt som en tupp över detta!! Här nedan ser ni min systerdotter Yumidun (mörk peruk) och hennes vän BirthbySleep (ljus peruk) visar sitt tävlingsbidrag inspirerat av ”Final Fantasy XV”. Ni kan även se min systers fina hund Kenai delta i filmen. Även han spelar en roll ur spelet 🙂

GRATTIS Yumidun och BirthbySleep!! Ni är grymma. Jag vet att ni jobbat hårt och länge för att få till detta och jag är så glad att det lönade sig hela vägen till vinst!!! Woop Woop!!!

Här ser ni bidraget de tävlade med:

Här ser ni information om hur de har skapat allt de har på sig:

Här ser ni när de utsåg vinnaren:
https://clips.twitch.tv/ScrumptiousPatientWheelLeeroyJenkins-FWFhvwyre7889n4L

Här ser ni Team Swedens presentation av sig själva och sin video innan tävlingen:


4 reaktioner till “Sverige vann WCS!!!”

  1. Wohoooo GRATTIS team Sweden och TACK Mia för den extra glädje det betyder för en mallig mamma att även moster är glad och stolt!! ❤

  2. Även jag är riktigt stolt över min fina systerdotter. Grattis Hanna!

Kommentarer inaktiverade.