Bygga. Bada. Bästa middagen.

Vi (Emma, Maria, Per) började dagen med en grym frukost och fortsatte sedan direkt (utan det obligatoriska ”hänget” i soffgruppen med andra kaffekoppen) utomhus med att försöka få klart Pers grillområde.

Emma byggde ihop en del till uteköket.




Per fortsatte med färdigställandet av spaljen som ska omge hans utekök/grillhörna.


Helt plötsligt plingade det till i telefonerna och vi kunde läsa att grannarna tänt bastun och redo att inta.

Vi skruvade fortare än någonsin och sprang sen ner till bryggan.

Vi corona-umgicks med våra underbara grannar ute på bastualtanen, och de flesta bastade och badade medan jag satt och njöt av solen.


Helt plötsligt kom jag på att det var 1:a Maj och även om jag badade redan i April så är ju detta normalt sett min ”årets första bad”-dag så jag hoppade i baddräkten och gick ut mot badstegen. Där tog jag de tre baden (ett hopp från bryggan och två via stegen) som utgör ett bad.


Efter badet gick vi upp till huset och började rulla arancini…

Sen gick vi ut i det nästan färdiga uteköket och invigde det med att fritera de goda portabellorisottobollarna.


Vi gjorde jätte-jätte-många arancini och bjöd några grannar innan vi njöt av dem själva. Supergod ”förstamat” i uteköket!!!!

Vi grillade sedan varsin ryggbiff och mådde hur bra som helst när vi åt dem med goda såser och en stor sallad. Bra lördag!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Informera mig om kommentarsuppdateringar för detta inlägg. Du kan också prenumerera utan att kommentera.