Kratta, räfsa, städa, fixa…..

Vi har, som ni vet, fällt en hel del träd på tomten. Vi hade vett att även be dem ta bort stockar och ris, men självklart behöver tomten ändå städas efter en sån manöver. Idag har vi därför jobbat, räfsat, krattat, sågat ner stubbar (motorsågen kör maken, inte jag) och försökt städa undan bevismaterialen.

Jag har inga roliga naglar nu. De är beviset för dagens jobb…

I går läste jag, av en händelse, på facebook att det öppnats ett kafé på ön. Det är vårt gamla kollo som numera är ett vandrarhem och, tydligen, även ett ställe att gå och fika på. Jag föreslog därför för pappa och Kina att vi skulle åka dit en stund idag. Så det gjorde vi…

När vi ändå var på södra delen av ön så tog vi en sväng förbi kyrkan. Vi tittade till våra kära och pratade lite med prästen som jag känner ändå sen jag var femton och skulle konfirmera mig. På den tiden var han hjälppräst. Han var rolig då. Han är rolig och härlig nu. Vi pratade med kantorn som i och för sig inte sa det rakt ut, men i princip sa ”oj, vad stor du har blivit” eftersom han känner mig sen jag var liten…

Jag har mycket historik här. Min pappa har jobbat här i ett halvt liv, jag är döpt, konfirmerad och vigd här och jag har många av mina släktingar här. Jag känner mig lugn på det här stället. Jag har t.o.m. jobbat här. Jag och min klasskompis Camilla jobbade här under en sommar och det jag minns är t.ex. hur vi putsade fönster HUR LÄNGE SOM HELST….de där fönstren som på avstånd ser ut som fem stycken….består egentligen av hur många småfönster som helst. De där, numera två jättehöga träden, som har varit tre träd tills stormen kom och tog den ena, har jag och min pappa planterat. Här har jag minnen….. Jag gillade t.ex. att klättra uppför den branta trappen i den röda klockstapeln för att öppna luckorna så vi kunde ringa i klockorna. Nu är det ju elektronik och automatik som gäller, men på den tiden var det charm!

Per och jag såg på svt’s ”Timjan, tupp och tårta” och Per blev tagen av flera saker de lagade. En av dem var Focaccian de gjorde. Han har därför spenderat senaste dygnet (24 timmar) med att laga detta goda bröd….JISSES vad gott det var!!!

Jag ÄLSKADE brödet. Det blev väldigt mycket, så vi gav bort en del till grannen åt öster och en del till grannen åt väster. Mumsigt värre!

Vi slappade framför en film på kvällen, men helt plötsligt behövde jag luft så vi gick ner till havet!