Stora Nassa

Ja, vad ska man säga om idag?! En helt fantastiskt underbar dag helt enkelt! Sommarlovet har börjat för barnen, och för oss som inte har såna härliga lov så känns det ändå helt tydligt hur sommaren bara rullar in!!!

I morse hoppade en trött son på bussen från stan ut hit till skärgården. Det krävdes mycket energi för honom, men han ångrade sig inte. Han var förvisso trött, men varför sova i en säng i Stockholm, när man kan sova på en brygga i skärgården?

Vid halv elva åkte vi ut på fjärden och sen vidare utanför den. Idag när vinden lös med sin frånvaro tänkte vi åka lite längre än i vanliga fall.

Vi hade hört från Janne, en av våra grannar, att Stora Nassa var en härlig skärgård så vi åkte dit. Där hamnade vi bakom den här vackra skapelsen…

Trots att många av öarna är fågelområden där man inte får gå iland, så fanns det massvis av öar att välja på. Vi valde en djup vik med skydd åt alla håll där vi förvånades över hur djupt det var överallt. Här kunde lätt en stor segelbåt ha legat med alla sina kompisarbåtar.

Det enda tråkiga idag var att man tydligt såg att botten var helt död. Östersjön mår inte bra. Jag vet inte om ni ser det på bilden nedan, men trots att den ser så ljuvlig ut så ser den inte ut som den brukar. Det brukar växa ljusgrönt sjögräs så här års. Nu var det bara brunt och dött. Tråkigt!!!

På öarna sprang det dock getter och får och växte blommor och träd.

Efter en lång dag i skärgården åkte vi hem för att laga middag. Per och Marcus skapade som vanligt fantastiska underverk till maträtter. Den här på bilden nedan var vår förrätt.

Vilken härlig dag!!!!