Underbara grannar!!

Idag började jag dagen med att gå ner till bryggan för att träffa grannarna. Klockan tio skulle vi nämligen lägga i alla Y-bommar som ännu inte var på plats.

Jag log lite när jag såg vilka som kom. Det var tre familjer som inte ens ska lägga i båt, en familj som redan hade lagt i sina Y-bommar och en familj som skulle lägga i sin båt idag. Det var alltså betydligt fler där som inte ska använda de bommar vi lade i, än de som skulle nyttja dem. Å andra sidan – vi hade jättemysigt! Det gick ingen nöd på oss alls!! Dessutom gick det jättefort.

När bommarna låg på plats åkte jag och Per med båten bort till bästa sjösättningsstället på kobben:

Vi solade och njöt, gick runt lite och kikade på båtar och roliga lösningar vid bryggan tills våra grannar Anders och Jenny kom åkandes med sin båt och ytterligare en av våra grannar, Janne. Anders och Jenny skulle nämligen lägga i sin båt idag, och eftersom den inte varit i på två år, så skulle vi åka med och hålla koll på att motorn höll måttet.

Allt gick precis som det skulle! Deras motor spann på som en katt.

Efter det gick Per upp till huset och började slipa våra gamla stolar medan jag var mer slö och gick ner till havet och badade. Jag gjorde dock lite nytta först i och med att jag klippte gräset vid bryggan 🙂 Det blev fint.

Jag stannade vid bryggan i fem timmar….

Det var ljuvligt. Jag putsade lite på båten. Jag badade. Jag solade. Jag drack vatten. Lyssnade på Harry Potter. Badade. Träffade några grannar och min pappa. Badade. Och så gjorde jag samma saker en gång till….

När jag till slut bestämde mig för att gå upp till Per, så blev jag stoppad av Inger som tyckte jag skulle stanna vid bastun och dricka lite vin. Jag sa ja 🙂

Vi har en så fantastiskt bra grannsämja här på kobben. Det är helt sjukt! Alla är fantastiska. Jag har haft en bra dag!

Inger och Jannes syren bjöd på härligt doft idag igen….