Skärtorsdag

Det är full fart här ute på vår lilla väg. Gång på gång åker timmerbilen förbi i full fart (så dammet yr och skitar ner mina nyputsade fönster) för att ta sig till vändplanen vi har längst in på området. Där vänder den (och man får erkänna att han vet hur man kör ett ledat långt fordon för hann är skicklig) innan den drar iväg igen för att lasta timmer längre bort på den lite större vägen. Han har tydligen inte hittat någon annanstans att vända sitt extremt långa ekipage. Jag vet inte om jag är irriterad eller imponerad.

Påskliljorna jag planterade förra helgen har börjat få små gulaktiga knoppar. Med det fantastiska väder som vi har så kanske vi får se några påskliljor i påsk. Vi får se.

Vi har i alla fall ett påskris. Ett stor ett!!

Hemma hos Pappa och Kina serveras det som vanligt rejält med fågelmat. Idag var hackspetten där och mumsade i sig gotter…

Jag såg fågeln eftersom jag satt på deras altan och sög i mig solen. Blå himmel är ljuvligt!!

Mitt på dagen kom Per ut till ön. Det var mysigt att få sällskap. Vi tog en liten tur till bryggan och tittade på det extremt låga vattnet. Det går inte att lägga i någon båt just nu. Vi får väl se det som ett tecken på att vi får ta det lugnt hela påsken. Vi behöver inte putsa på båten 🙂

Ljuvligt platt fjärd

Man blir lite badsugen!

Inne i skogen hörde vi hur en maskin jobbade för fullt så vi tog oss ut i skogen mot ljudet. Där träffade vi blåsippor.

Ute i skogen, på fjolårskalhygget, var det full fart. Här ska det byggas bastu och fritidshus under sommaren. Vi får nya grannar!

Hemma räfsade jag gräs för FJÄRDE helgen på raken. Jag har tröttnat rejält får jag erkänna, men denna lilla tussilago gladde mig så jag orkade fortsätta!

Nu lagar Per middag åt mig och jag loggar av och tackar för idag. Imorgon kommer “ungarna” och då blir det påsk på riktigt!!!

2 reaktioner till “Skärtorsdag”

  1. Önskar er en riktigt skön o Glad Påsk hälsa alla
    Många kramar från påskkärringen i Bohus

  2. Glad Påsk!!

    Hoppas du får sol på näsan och äter många ägg!
    Kram kram

Kommentarer inaktiverade.