Robotar….

Mitt webhotell mailade och sms’ade mig igår. De meddelade att de hade stängt ner min blogg. Detta eftersom det var för många elaka robotar som försökte skriva kommentarer på min blogg. Spam och virus är elaka saker som man inte vill ha in på sin sida och tydligen var det många robotar som jobbade hårt med att peppra in kommentarer hos mig. Nu hade webhotellet fått så mycket trafik kring min sida att de helt enkelt stängde ner den.

Under dagen igår var ni många som hörde av sig till mig och undrade vad som hade hänt med bloggen och jag fick sorgset svara som det var. Sidan låg nere.

När jag kom hem efter jobbet firade jag och min man Alla hjärtans dag med att bygga upp skyddet kring min blogg. Det är lika läskigt varje gång när man ska leka IT-tjej och pilla inne bakom kulisserna i bloggen. Tillsammans läste vi dock på om skydd och till slut installerade vi ett försvar i form av en Captcha, raderade de 600 elaka kommentarerna som låg och väntade i det försvar som jag redan hade på bloggen. Slutligen frågade jag webhotellet om de kunde öppna bloggen igen.

Bloggen öppnades i morse igen!!! Det vet ju ni eftersom ni läser det här, men jag var nervös tills jag fick meddelandet och blev jätteglad att jag hade lyckats. Jippie!

Skillnaden för er läsare blir att om ni skriver en kommentar, och det tycker jag verkligen att ni ska göra, så måste ni först klicka i en ruta så att ni bekräftar att ni inte är en robot. När rutan blivit en grön bock, så är det klart att gå vidare med sin kommentar.

Nu hoppas vi att vi får ha bloggen ifred för alla dumma robotar och att jag ska få blogga i lugn och ro ett tag till. 🙂

2 reaktioner till “Robotar….”

  1. Så bra att det ordnade sig så fort. Pappa och jag undrade så vad som hade hänt. Hoppas det får fungera fint nu❣️ Kram Kina.

Kommentarer inaktiverade.