Home bound!

Snacka om coolt när jag och Ninni tog en promenad i hennes närområde och gick in i grönskan. Där inne gömt bland härliga träd och stenmurar hittade vi en stor sten (som nästan såg ut som en runsten) som visade oss att vi stod i ruinerna av Göteborgs alla första kyrka. Jag var tvungen att stå där och känna in rummet. Jag letade efter koret och tänkte på hur det var förr och på hur nära Göteborgs “start” Thomas och Ninni bor.

Ninni och jag var ute och gick tillsammans, medan killarna (gubbarna?) var inne och fixade med det trådlösa nätverket. Alla fyra gjorde alltså det som de allra helst ville göra! 🙂

För mig känns det som att Thomas och Ninni hittat en liten oas inne i storstan. Det är nästan samma känsla som jag har över mitt och Pers boende i Filmstaden. Där kan vi också ha stadskänsla och landetkänsla på samma promenad. Jag älskar’t!

Precis bredvid deras lägenhet fanns gamla ruiner, äppelträdgårdar, parklekar, lekplatser, stora öppna ytor, skog, ja…allt man kan behöva!

Överallt kunde man naturligtvis se den enormt höga bockkranen!

Jag gillade verkligen att gå omkring här. Det var synd att vi bara hade en knapp timme på oss att gå omkring och mysa.

Helt plötsligt var vi nere vid älven igen vid det gamla färjeläget som gett hela grönområdet sitt namn “Färjenäs”.

Här hittade vi t.om. en sandstrand.

När Per var klar med “sladderiet” och jag var lagom varm efter promenaden så var det dags att åka till Frölunda och hämta Marcus (som sovit hemma hos sin kusin Tobias) och sedan fortsätta mot Landvetter.

Tack för den här helgen Ninni, Thomas, Tobias, Ing-Britt och Eriksberg! Det var härligt att få komma och hälsa på!