Bubbel ligger i plurret!

Vid tiotiden var det idag dags att lägga Bubbel i plurret.

Som vanligt hjälpte min snälla pappa till. Det känns alltid tryggt att vara tre. En som kör båt, en som kör bil och så en smart pappa som tänker på, och kan, allt annat!

Vi lade i båten ute vid Bromskärs brygga. Det har vi gjort de senaste cirka tio åren eftersom det är som gjort för det där och eftersom det har varit lite jobbigt med all sand på stranden vid hemmabryggan.

Jag lämnade pappa och Per med båten (ni ser pappa sitta på träbryggan där ute) och tog bilen och båttrailern med mig hem.

Efter att ha försökt backa in trailern i båthuset ett par gånger (utan att lyckas) gick jag ner till badbryggan och tittade ner på sandbottnen. Det såg badbart ut, men jag förstod att det nog var kallt.

Efter en stund kom pappa och Per åkandes. De stannade utanför hamnen, hängde ut fendrarna och kom sen inputtrande mot vår båtplats.

De hade tagit en lite kort sightseeingtur på vägen från Bromskär. Det var därför jag hann ner först till hamnen.

Det känns riktigt skönt när hon ligger där hon ska. Nu har sommaren börjat på riktigt. Så känns det varje år när Bubbel lagts i.

Jag lämnade badbryggan till sitt öde efter att Per berättat att båtens termometer hade visat på 13 grader. Badet får vänta tills någon annan dag….

När vi skulle lämna ön visade det sig att vi inte var ensamma om den tanken. Först stod vi i kö en lång stund (den gick hela vägen från Norrsund till Oxhalsö Norra) och sen fick vi åka fram en liten bit, för att vänta lite till. Till slut fick vi dock åka ombord på Aurora.

Vi tog en sväng förbi Görla återvinningsstation och även om det var många bilar där så gick det smidigt att få en plats och slänga av de metall- och elektroniksopor vi fått med oss från ön. På några minuter var vi klara och kunde fortsätta färden.

Jag glömde att ta några bilder, men vi åkte då in mot Norrtälje och satte oss på den hyfsat nyöppnade restaurangen “Harrys” som ligger i den gamla brandstationen nere vid ån. Per åt en hamburgare och jag åt Fish n Chips. Helt okej mat. Mysig uteservering med utsikt över det nya höga tornet nere i hamnen.

Helgen gick fort som vanligt!