Florence Dumas Mexikanska Dip heter denna favoriträtt egentligen, men eftersom vi gör den riktigt stark, så den svider när man äter den, när den är i magen, och när den ska ut så har vi döpt om den.
Antal personer: 4
Tillagningstid: 45 min
Ingredienser
- 500-700 g köttfärs
- 1 gul lök
- 1 röd paprika
- 1 burk krossade tomater
- 1 påse tacokrydda
- 1 krm chilipeppar/krydda
- Svarta oliver
- ½ purjolök i skurna i skivor
- 200 g philadelphiaost
- riven ost
- Nachos
Gör så här
Bryn köttfärsen. Hacka lök och paprika, bryn och blanda med köttfärsen. Krydda med tacokrydda och chilikrydda. Häll på krossade tomater. Låt koka ihop.
Bred philadelphiaost i botten på en ugnsfast form. Dela oliverna i halvor och strö över. Lägg därefter köttfärsröran och purjolöken på allt. Sluta med riven ost.
Gratinera i 225 grader tills osten har fått färg.
Avnjut detta med hjälp av att gräva upp det med nachos!!
Detta är en klassiker i vårt Hertzska hus. Ibland skippar vi paprika och krossade tomater.