Kyligt

Det kändes inte helt varmt och fluffigt inombords att gå upp i morse när väckarklockan ringde och Per fick ligga kvar i sängen. Det var bara att klä på sig, äta frukost och ta tag i dagen. Bokslut ska ju göras även fast guld, rökelse och myrra äntligen nått sin mottagare.

Ännu svalare var det utomhus. Den enda (!) gången jag stannade på väg till jobbet (inga andra bilar var ju ute på vägarna så alla trafikljus bytte till grönt så fort jag kom körande) var jag tvungen att ta den här bilden. Ser ni vad kallt?! 

 

På jobbet var det inte heller så väldigt varmt så vi klädde på oss sjalar, ponchos och filtar. En kollega hade varit förutseende och hade tagit med sig raggsockor! Mysigt!

Efter jobbet tittade jag en gång på vår väldigt ledsna julgran och sen gick jag och hämtade lådan märkt “JUL – julgranspynt”. Granen slokade så mycket att den hade börjat klä av sig själv… Per och jag hjälptes åt att lägga ner alla glittriga saker i lådan och sedan bar jag ut granen. På golvet låg denna sorgliga hög.
 

Det finns fortfarande “jul” kvar i huset, men julgranshörnet är tomt så när som på en lykta på golvet.

 
…och i soffan ligger jag och myser i raggsockor 🙂