Ramslök så det räcker…

För något år sedan var Per ute och sprang (som han så ofta gör) när han kände en kraftig, men mjuk, vitlöksdoft. Han förstod inte riktigt vad det var, men berättade om det när han kom hem. Min pappa frågade var han varit och förklarade sedan att det var ramslök han sprungit igenom.

Gotland har ju ramslök, men att det fanns i Roslagen var okänt för mig. Vi cyklade därför dit och plockade glatt lökväxten. Den har vi sedan njutit av i alla möjliga former hela året.

Nu var det dags för plockning igen! Vi cyklade dit och kom hem med vitlöksdoftande fingrar och cykelkorgen full med lök. Sen skulle den sköljas, torkas och läggas i burkar i frysen. Redo att användas! 

Nu är vi rika i ramslök – jag har ju sett vad några ynka blad kostar i affären… Tjoho!

PS. Jag vet att den är lik liljekonvalj (som är giftig), men detta är alltså ramslök. Liljekonvaljerna växte i mängder där vi var, men man ser skillnaden om man är noga. Ingen oro krävs. DS

   
     

2 reaktioner till “Ramslök så det räcker…”

  1. Vi har planterat ramslök hemma hos oss i år! Fast i år får vi nog plocka ganska sparsamt så att de tar sig och sprider sig.
    Ja, visst är bladen lika liljekonvaljblad! Fast om man bryter av ett blad så märker man ju tydligt att det luktar vitlök och inte liljekonvalj.
    Ha en riktigt skön semester!

Kommentarer inaktiverade.