Klar hos tandläkaren?

Jag tror faktiskt att jag är klar hos tandläkaren för i år! Jag har ju haft problem med en tand som för flera år sedan sprack mitt itu när en gammal lagning antagligen jobbat som kil och helt sonika splittrade tanden i två delar. Jag har sedan dess levt med en halv tand och ett “lock” över roten på tanden. I januari bestämde man sig för att det var dags att ta bort locket eftersom det inte höll tätt vilket gjort att tanden nu behövde rotfyllas innan man kunde bygga upp någon tand. Tandläkaren, Stefan, började rotfylla tanden, men tyvärr gick borren sönder nere i roten och vi blev försenade eftersom jag nu var tvungen att gå och vänta och se vad som skulle hända. Frågan var om det var rent under borren eller om det fanns sjuk nerv kvar under borren. Om det senare skulle vara fallet så skulle jag bli tvungen att dra ut hela tanden. Det visade sig att det antagligen var rent, så man började rotfyllnigen och uppbyggnaden av ny tand dvs. en krona.

Idag var jag (antagligen) hos Stefan för sista gången, för idag fick jag min krona. Det känns som om jag har en tand stor som en köttbulle i munnen. Otroligt konstigt känns det! Jag har ju inte haft en hel tand där på flera år. Snacka om att det är ovant. Om det inte känns bra när vi byter blad i almanackan till oktober, så ska jag gå tillbaks och slipa lite på tanden, men alla tester vi gjorde idag sa att tanden är perfekt i storlek. Vi får se!

Det är otroligt skönt att kunna le och skratta utan att fundera på vad folk ska tro när ett hål gapar tomt inne i käften. Eller som det varit nu sista veckorna…en stålpinne i stället för en tand där inne. Nu kan jag le hur stort jag vill!!

Pilarna visar hur jag har en tand nu!