Soptippstur

Helgfrukost. Behöver jag säga något mer, eller börjar ni njuta direkt? Jag ÄLSKAR helgfrukostar. Här kan man nästan stanna upp och njuta bara av att tänka på det….

Efter vår långsamma helgfrukost så gick vi ut och fyllde den släpkärra som vi fått låna av min lillebror Henrik. Vi fyllde den med gammalt vanligt virke, en del tryckt virke, presenningar, plåttaksbitar och annat smått och gott. Sen fikade vi inne hos pappa och Kina. Vi har haft tur med det i helgen. Kina fyllde nämligen år i fredags och födelsedagsfikastunderna verkar inte ta slut än på länge!

Med fyllda magar åkte vi sedan ner till 12:45-färjan, där det faktiskt såg ut som att det var så många bilar att vi inte skulle komma med. Vi hade dock tur som tokar och fick plats. I alla fall på den första färjan. Den andra färjan var det värre med….. Vi fastnade på Yxlan eftersom färjan var full och fick stanna där så pass länge så att jag hann byta in min trisslottsvinst mot nya lotter hos Nina (Min gamla klasskamrat som äger och driver Köpmanholms Kiosk. Öppet året runt faktiskt. Det är stort på en ö i skärgården!).
 

Sen var det dags att ta sig in i kaoset på Görla Återvinningsstation. Oj, vad folk är dåliga på att backa med kärra (eller utan kärra också för den delen). Det är likadant varje gång. Vi kom till slut in till den container vi ville, och fick snabbt och lätt allt avslängt. Även om jag fick skäll för att ha slängt ett träbord i fel container. “Det är inte RENT trä i det här bordet. Det är “behandlat”.  Oooops!

Vi åkte förbi Statoil och fyllde bilen med massor av kaffe lattemuggar. Sen åkte vi ut till den stora tomt där min bror ska bygga ett hus (så snart han fått bygglov) och där min syster och hennes man redan byggt klart sitt hus. Vi åkte dit för att lämna tillbaka släpkärran. När vi kom dit så var båda mina syskon på plats och vi fick gå husesyn hos min syster för allra första gången med ytmaterialen på plats. Det var MYCKET fint! Jag har inga bilder på detta (Ni får nog se mer runt jul eftersom jag ska fira den där hos dem), men ni kan få se en liten glimt av deras ytterdörr. DUBBELDÖRR. Jag är avundsjuk!!  🙂

Hemma i Sollentuna möttes vi av en pratglad son och nu har vi suttit en lång stund och pratat, ätit snask och njutit. Snart vankas middag och jag njuter av lugnet och sällskapet. Höst, familj och levande ljus ger ju just detta; LUGN!