Det blev en skön dag i Roslagen…

I morse vaknade jag av att Per skramlade med frukosten i köket. Supermysigt! Efter frukost gick jag ner till stranden och njöt av…..allt!!

Röda bär som ingen velat äta upp ännu…

Bryggan och Svartlögafjärden låg tom

Y-bommarna i vinterläge
(Pappa – tack för att du tog upp dem!)

Innan jag var “klar” med morgonpromenaden fick jag ett sms från Per. “Norrtälje halv tolv”. Oj, det var bara att springa hem och hoppa i lite schysstare kläder än de “landetkläder” som jag hade på mig.

Vi satte oss i bilen och drog in till “stan”. Detta eftersom Per behövde köpa lite grejjer till Bubbel (vår båt). Det är ju vinterkonserveringsdags!

Mitt i Norrtälje sprang vi  sedan på min lillebror Henrik och hans goa familj.

Maja visar mig att hon kan låsa fast nappen i munnen, men att den också kan tas loss. Fast bara när hon bestämmer det förstås 🙂

Hungriga gick vi sedan in i Collins Ostbod. Det var kanske inte helt smart, för då blev det lite mer inhandlat än vad vi hade tänkt oss. Det lär dock bli gott framåt kvällen. Vi fick nämligen med oss både ostar, korvar och marmelad. SMARRIGT!

Till slut gick vi i alla fall till “Ett Glas” för att äta lunch.

Det var MYCKET gott!
 

Väl hemma igen satte Per igång med att montera snöslungan. Den maskin han tror att han nu köpt helt i onödan. Har man ett paraply så regnar det ju inte. Alltså måste det ju innebära att det nu inte kommer att snöa så mycket i vinter eller? Jag har dock satt pengar på att vi kommer få användning av den flera gånger i vinter. Så nu är det bara att vänta in vintern och se…

Medan Per monterade snöslunga och Marcus pluggade, så gick jag ner till havet. Om jag beskriver utsikten med “Vackert”, så överdriver jag inte!

Utsikten nedanför oss

Utsikten nedanför Hammar

Utsikten nedanför Davén

Utsikten nedanför Brundin

Å så utsikten vid bryggan förstås!!

Vid bastun träffade jag på några grannar och småpratade. De bastade och några förbipasserande hoppade i och badade. Utan att basta. Vikingar!! Jag fick en hel hoper med trattkantareller av en av grannarna och glad som en lärka gick jag hem igen.

Hemifrån huset kunde man senare se en hösthimmel som inte gick av för hackor! Vackert som sagt…

Resten av kvällen fyller vi med film, middag, godsaker från Collins ostbod och tv-programmet “Så mycket bättre”.

Det är en bra dag i Roslagen!!

En kommentar till “Det blev en skön dag i Roslagen…”

  1. Snöar det inte i år så snöar det något annat år….så småningom får ni nytta av slungan, jag lovar!

Kommentarer inaktiverade.