Hälsat på doktorn

Idag kunde jag inte låtsas att jag bara hade en vanlig förkylning “som snart går över” utan ringde till min läkare, Håkan, och bokade en tid. Det var jobbigare än jag trodde att duscha (det var mer än dags), klä på mig (man kan inte åka till läkaren i pyjamas som är det plagg jag bott i den senaste veckan) och åka upp till Upplands Väsby, men det var dags att kolla upp var febern kommer ifrån. Dessutom är det SKITTRÅKIGT att sitta hemma i flera dagar!!!!

Väl uppe hos Håkan så kände jag verkligen hur tagen jag blev av ansträngningen. Puh! Jag blev helt matt. När jag kom in till Håkan så kände, klämde, lyssnade och tittade han på mig samt tog “snabbsänkan”. Det visade sig att jag har akut bronkit dvs. luftrörskatarr. Dessutom har jag förhöjd sänka, men han ville undvika pencillin så jag fick ordinering om hostmedicin, vila, vätska och empati samt en lapp om sjukskrivning veckan ut.

Så vad gör jag nu då?

Jo, jag vilar, dricker vatten och Pepsi Max (ja, det är också vätska), slurpar Cocillana Etyfin och hoppas på empati senare idag. (Det gick inte så bra att få den varan av dottern, men jag gissar att det kommer mer av den sorten när Per kommer hem. Han har varit en pålitlig leverantör av det under veckan som gått. 🙂 ) Dessutom tittar jag såklart på film. Idag är det Robert Pattinson och Kristen Stewart som håller mig sällskap i “twilight“, “new moon” och “eclipse“:

/Mia

12 reaktioner till “Hälsat på doktorn”

 1. Du har väl någon som köper hem allt du behöver, som lakritste, godis, pepsi och annat du mår bra av?? Om inte säg till för då ringer jag och skäller på dem… 😉

  1. Det är jäkligt skönt att känna att jag har någon så stark och lite småläskig person på min sida som du!!

   Jag kan dock meddela att Per faktiskt tar hand om mig alldeles utmärkt. Jag har faktiskt två lådor med lakritste, massvis med Pepsi Max, två lådor med vaniljglass och i skålen på köksbordet finns massvis av frukt. Det enda som saknas är godis, chips och alkohol. Min man säger nej till alkohol för att han tror att det blir för mycket för min kropp att hantera nu när den ska hantera massa äcklig gulgrön gegga långt ner i lungorna och feber och skit. Själv säger jag (hittills) nej till godis och chips eftersom jag sitter/ligger helt still och blir tjockare för varje sekund jag är sjuk 🙂

   Omhändertagen blir jag i alla fall så det står härliga till!!

   …men jag lovar att höra av mig om det börjar bli lite si och så med servicen 🙂

  2. Jag har handlat, jag lovar!!! Bananer, apotekssaker, äpplen, god mat, te, pepsi…
   Sen har jag lagat fisk idag, det är nyttigt! massor av sallad var det med!

   Per

 2. Det är bra att Per tar hand om dig 🙂

  men det är även bra att du tänker höra av dig om servicen inte duger 😉

  Krya på dig så mycket du bara kan!!
  ♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥♥

 3. Hmmm… varför åker du hela vägen till Upplands Väsby för att gå till doktorn? Det måste ju finnas någon vårdcentral på närmare håll.
  Jag har traumatiska minnen från den där hostmedicinen du använder. Jag är allergisk mot morfinet i den, så då får man riktigt ONT i magen LÄNGE. Hoppas det går bättre för dig. Krya på dig syster!

  1. Vårdcentralen i Edsberg (som är den jag bor närmast) hade pinsamt dålig service så vi bytte till ett ställe som vet hur man tar hand om sjuklingar. Att sitta i telefonköer i några timmar, att slåss för att bli hörd osv. är inte vad man ska utsättas för när man är sjuk. Tycker jag.

   Cocillana funkar jättebra för mig. Jag får inte ont någonstans, jag blir inte lurig, jag får bara mindre hosta. Just på mig funkar den faktiskt perfekt!

   Tack Anna – idag är faktiskt en tung dag. Det dunkar i mitt huvud så jag känner mig ledsen. Just nu önskar jag att jag hade fått pencillinet..

   KRAM

   1. fördelen med att slippa penicillin är ju att du slipper biverkningarna som svamp i underlivet… alltid trevligt att slippa tycker jag 😉

    1. Tack!! Nu ser jag det positiva i situationen, även om den inte riktigt är den du nämner 🙂

     Jag inser att även om jag är sjuk då och då, har opererat blindtarmen, knät otaliga gånger, haft hjärnskakning osv. så reagerar jag inte med massa konstiga biverkningar som andra tydligen får (groggy, magont=cocillana, svamp=pencillin).

     There is always a silver lining!!

 4. Vem behöver alkohol om du fåt Cocillana? Sov gott och dröm galet!

  1. Jag tror jag missat själva “effekten” av morfinet som så många pratar om…på mig gör den bara det som den ska göra – tar bort den värsta hostan och löser geggan i halsen. Jag tror jag ska vara glad för det även om lite “rus” kanske hade varit skoj 🙂

   När du och alla andra skriver kommentarer på bloggen, så känns det NÄSTAN som om jag har lite sällskap. Att inte få krama och hålla i någon (smittorisken) på en hel vecka gör mig mer i “behov” av sällskap känner jag….Så tack!!

   1. Smittorisken är ju inte värre än när det gäller en vanlig förkylning… och jag har inte blivit det minsta sjuk fast jag kramade dig i söndags 🙂 jag sa ju att jag inte var rädd för förkylningar… det är magsjuka jag flyr som pesten 😉

 5. Ojojoj, jag kunde inte hålla mig vaken i två minuter efter jag tagit Cocillanan….somnade på tbanan och missade min hållplats! Sen var jag helt klart “full” efteråt. Konstigt att du inte känner nåt alls, men BRA att du känner de bra effekterna av det! Nu vänder det – jajjamen!

Kommentarer inaktiverade.