Prisad vare…

…skatteåterbäringen!

Sent igår kväll deklarerade jag. Vi hade redan varit inne och tjuvkikat lite på “läget”, men igår tog jag mig i kragen och dubbelkollade lönespecifikationerna från 2010 mot kontrolluppgiften och den i sin tur mot deklarationen osv. Jag gjorde inga direkta avdrag, eftersom jag är för lat för att försöka. Jag har ingen skattejämkning och nu blev jag påmind om varför! Det är en så himla skön känsla att se siffrorna längst ner när deklarationen är färdig! Katjing!! Prisad vare skatteåterbäringen!!

….vårjackan!

Igår tog jag beslutet. Vinterjackan skulle tas bort ur hallgarderoben! Vintern är alltså över, såväl utomhus som inne i garderoben. Nu gjorde jag plats för den underbart röda Peakjackan och den lättskötta och vindtäta Espritjackan! Härligt att kunna variera. Prisad vare vårjackan!!

…Flygfyrens parkering!

Idag hittade jag regplåt 005! Precis framför mig stod den lilla röda bilen och ståtade med precis exakt det nummer jag letade efter. Prisad vare Flygfyrens parkering!!

…skärgården!

Fredag. Arbetsveckan är slut. Jag packar bilen och åker ut i skärgården. Till Blidö. Ön i Solen! Jag kan andas. Jag känner lugn. Man kan ta tjejen ut ur skärgården, men man kan inte ta skärgården ut ur tjejen.

 (Man ska nog egentligen inte vara på isen nu…ser ni sprickan?)

Skärgården är livet! Prisad vare skärgården!!

….knastrande brasor!

 Så är jag då på plats här ute i Vitsippan. Vi har satt på värmen, vattnet och gasen till spisen. I kaminen sprakar en hemtrevlig brasa i sitt försök att värma upp huset. På tv’n lagar Jamie Oliver en underbar maträtt och vi njuter av ett gott tjockvin som vi fått i present! Skål. Prisad vare knastrande brasor!!

Jag önskar er alla en trevlig helg!
Den börjar nu!

2 reaktioner till “Prisad vare…”

  1. Det finns verkligen många saker att glädjas över. Hela tiden. Men alla dessa saker hade du inte sett eller uppskattat om du inte redan varit lycklig – fiffigt va? Njut av Skärgården, din plats i livet, själv drar jag till Strängnäs. För att dricka tjockvin och ladda för en Italienvistelse. Bland annat.

Kommentarer inaktiverade.