Lamphelg

Har ni provat att släktforska? Idag såg jag min styvbrors släktforskning. Han har inte jobbat på den så länge och ändå gick den långt bak i tiden. Jag insåg ganska snabbt att jag INTE får börja med sånt för då lär jag fastna i det och inte få någon fritid över. Intressant var det i alla fall!

Något som vi däremot var tvungna att testa idag, det var isens tjocklek ute på fjärden. Vi lånade någon form av redskap för ändamålet (har ingen aning om vad det hette..) och gick ut på fjärden.

Per och Marcus turades om att jobba med håltagningen…

…och till slut kom de igenom! Nu har vi vetskapen. Nu vet vi. Isen är drygt fyrtio centimeter tjock på Svartlögafjärden. Jahapp…..Å nu rå?? Vi gick hem igen….

Där hemma försökte Per laga belysningen under köksskåpet som la av helt plötsligt. Det lyckades dock inte. Det är bara att köpa nytt…

Precis samma öde gick lampan som brukade stå i fönstret till mötes. Jag skulle städa och det gick visst lite vilt till. Bara att köpa nytt…

Sen skulle jag visst dra ner rullgardinen och då hade jag den här Magliteficklampan i golvet och nu funkar den INTE.

Jag har av förklarliga skäl inte någon bild på den fjärde lampincidenten, men det är faktiskt så att Emmas röda fina Maglite är borta! FYRA lampor har vi lyckats förbruka på otroligt kort tid. Det var inte vår lamphelg helt enkelt.

Idag fick vi också besök av Bambi. För att snäppa upp det lite så kör vi inte stillbild idag.
Idag kör vi rörliga bilder…