1/4 Glad Påsk!

Idag drar alla påskkärringar till Blåkulla och på vägen dit vill de gärna att du ger dem lite godis som färdkost. Murkelvägen var inget undantag från häxornas tiggarstråk.
De här små sötingarna knackade på min dörr:

Jag hade inget godis (jo, men det var inpackat i bilen och var inte helt lätt att nå) så jag gav kontanter i form av guldpengar istället. Lite fattigare såg jag ändå så här glad ut över att få lämna storstaden för skärgården!

På vägen ut till Blidö, vid Söderhall, fastnade vi i en poliskontroll. ÅTTIOFEM poliser hade tagit över asfaltsvägen och stoppade VARENDA bil som ville passera norrut på E18. I början av kontrollen fick Per visa körkort och blåsa för att bevisa sin nykterhet. Det gick fint. Vi fick lämna konstapel Lindwall och fortsätta norrut. I hela femtio meter körde vi obehindrat, långsamt långsamt förbi polis efter polis (åttiofem av dem är SJUKT många) och sen vinkades vi in igen. Den här gången ville Polisman Ekvall gå igenom samma nykterhetskontroll. På Pers kommentar om att detta redan avklarats fick vi bara höra “Ja, den där kommentaren har folk försökt blåsa oss med förr…”, så det var bara att blåsa igen. Per var nykter även denna gång 🙂

Självklart, det har liksom mer blivit en regel än ett undantag, så var vi första bil att inte komma med färjan. Vi fick helt enkelt se den lugnt åka ifrån oss. Ännu mer retfullt var att de nya ägarna av Furusundskiosken inte alls förstått att det är idag som de ska öppna för året. När vi gick för att premiärhandla sa det “kom tillbaks imorgon, då öppnar vi”. Va??
När har man någonsin öppnat kjorren på långfredagen??

Till slut kom vi ändå med färjan och helt plötsligt kändes våren inte lika långt gången:

Avslutningsvis vill jag önska er alla en GLAD PÅSK och ge er ett litet leende:

Nu är vi ute på ön och njuter!
Hoppas ni hittat någonstans att göra detsamma!!

Det här stod på middagsbordet idag:

Ingenting, vi åt en burgare i bilen…..

PoK