För sockersött?

Jag vet att det börjar bli lite väl sött och sockersliskigt med alla superlativ om hur bra jag har det, hur soligt det är, vilka goda grejjer jag äter och dricker och hur söta nyfödda barn är….så idag ska jag skriva om några tråkiga saker:

Tråkig sak nummer 1:
Henrik och Frida tog sitt pick och pack och åkte hem idag. Inget mera Blidö för dem den här semestern/sommaren. Nu var det dags att gå på BVC för den lilla stumpan, så de drog. Vi sa adjö till storebror Alexander som inte alls verkade ledsen för avskedet. Det värkte dock i våra hjärtan när de hade åkt!!

Tråkig sak nummer 2:
Våra grannar kom över och åt brunch/lunch (Bacon, äggröra, olika korvar, hembakt bröd, våfflor och amerikanska pannkakor. Fruktsallad med glass som efterrätt) och de berättade för oss att nu var det kört. Elände och tandagnisslan: Algerna är här!! Skit också! Snacka om dålig nyhet. Det är sällan vi får sånt äckel i vattnet här ute men ibland är det väl vår tur då….Trist.

Här står Emma och fixar våfflor utomhus eftersom spisens alla plattor var upptagna med annat…

Tråkig sak nummer 3:
Efter en liten fundering så får nog mitt pajjade knä kvala in här på tredjeplatsen. Det suger verkligen att gå på kryckor till badbryggan eller att försöka hoppa i båten med dem eller att gå till pappa eller…ja överallt. Det suger.

Sen kom jag inte på fler dåliga saker, sorry!!

Vädret är faktiskt för bra för att vara sant. Det är såååå soligt! Det är sååå varmt. Vattnet är lent, varmt och blött! Man kan inte önska sig något mer idag..

Per, Marcus och min pappa Rune tog sig en sväng lite längre ut i skärgården än vad vi brukar. Emma och jag stannade hemma. Hon la sig inomhus (eftersom det är såååå varmt ute) och lyssnade på bok medan jag tog mig till vattnet och la mig på en simring….Här måste jag nog spräcka dålig sak nummer 2…..för jag hittade inte en enda alg. 🙂

Jag vet att man inte kan leva så här för jämnan men när man gör det är det underbart!!

Här kommer Marcus knatande mot mig på badbryggan. Han har båtpackningen bakom sig i cykelkärran…snart ska de åka.

…och här har han snott kameran och tar bild på badmonstret.

De här bilderna togs på båtresan jag inte var med på….jag kanske skulle åkt med ändå??

Här möte de några kajaker ute i Lillskärgården utanför Svartlöga.

Inte mycket växtlighet på den lilla kobben….BLÅTT vatten!

Min son. Min far. Bästa sorten!!

Jag vet inte alls vad som händer framåt idag men det är bara skönt.
Imorgon packar vi ihop våra grejjer och åker hem eftersom vi har lite andra grejjer för oss nu ett par dagar.

Vi hörs!!