Jag har gått sexton dagar över tiden…

FÅGELBAD
Peppar började morgonen med ett bad. En smutsig fågel är ju nämligen ingen bra fågel. Hon älskar av någon anledning att bada här i Vitsippan. Hemma badar hon inte alls lika ofta.

BLOMMOR OCH BLADER
Efter frukost gick vi över till Pappa och Kina och kikade på odlingarna. Allting har verkligen tagit sig och gror för fulla muggar. Det är rabarber, potatis, vindruvor, tomater, sallad, diverse träd och massor av blommor.

CAFÉ ERLANDSSON
Jag behöver inte gå med låg koffeinhalt speciellt länge när jag är på Granö.
Självklart avslutades växtlighetsguidningen med en härlig Kaffe Latte á la Nespresso.

BADBRUD
Jag vet inte varför, men jag sänkte INTE ner min bleka lekamen i det stora blå 1/5 så som traditionen kräver. Jag hade alltså gått sexton dagar över förfallodagen. Varm och nästan svettig efter fikat i solen kändes det som om tiden hade kommit. Det var elva grader i vattnet och betydligt varmare i luften pga. den strålande solen när jag med båda barnen som åskådare tog premiärdoppet för året! GÖTT!


En lång stund satt jag sedan på bryggan med Emma bredvid mig, med en skön pirrande kropp
(när den värmer upp sig) och njöt av utsikten. (Mackan gick på upptäcksfärd)

Måsarna satt på stenen och skrattade konstant….åt mig??

Det är inte svårt att ha det bra på Granö, Blidö!!

Till slut tog vi oss i kragen och gick för att göra lite nytta.
Jag kunde inte låta bli att vända mig om och ta den här bilden…

SKOLARBETE
Marcus satte sig direkt efter badet för att plugga in lite mer inför matteprovet på tisdag. (Matte B)

BRÄNNA
Emma jobbade också hårt när vi kom upp. Dock med att fixa brännan inför balen.
Med kudde, solmadrass, choklad och en cider lade hon sig på altanen och småsov i solen.

SLIPMÄSTAREN
Per däremot……slipa, slipa, slipa, slipa, slipa och slipa. Ska det bli några härliga båtturer under sommaren får man kämpa! Han är duktig och kämpar på med den blå bottenfärgen som fastnar överallt……

MÅLARMÄSTAREN
Jag fick i uppgift att måla vindskivorna på friggeboden. Jag drog på mig jobbarbrallorna och satte igång. Det var bara ett problem, nja två faktiskt…, men det första problemet är alla SPINDLAR. Om någon hade mätt min puls under tiden jag målade så hade den personen nog varit fundersam. En underdrift vore det om jag skrev: Jag var rädd.

PROBLEM TVÅ
Biodlarfamiljen Börjesson har lärt oss att man så här års verkligen ska döda alla getingar man ser. Detta eftersom de är drottningar och alltså är roten till allt det onda längre fram i sommar. Uppflugen på en stege, målandes för fulla muggar, inser jag att jag står precis utanför ett getingbo. En drottning! Hon flög ut och in precis framför mitt ansikte. Hon finns inte längre. Jag skäms faktiskt men…..

LUNCH/MIDDAGSPLANER
Idag blev det ugnsstekt torsk, pepparrotsräkfyllda kronärtskockor och sallad till lunch/middag.
Vi satt utomhus i solen och gjorde planer för vilka träd som ska fällas i höst.

Per såg en stubbe han ville bli av med. Marcus satte igång med "Operation stubbfräs". Per tog det lite lugnare med en kopp kaffe och ett telefonsamtal till sin kära mamma.

Nu väntar kvällen med lite pop, lite schlager (?), en schysst opera och jobbiga programledare från Ryssland. Ryktet säger också att vi ska äta grillad kalvstek innan vi går och sover. Ett stort köttstycke som får grilla under lock i två timmar. Kan det vara gott?
 
Ta hand om er!

Kram Majsan