Rödvinsfri lördag?

Jag skriver mitt inlägg väldigt tidigt idag eftersom jag ska få gäster om en timme. Idag kommer Sannah, Christer och deras killar Basse och Tias. Det ska bli supermysigt. Det var alldeles för länge sen vi sågs! Vi tror att de känner detsamma för Christer kommer direkt till oss från sin resa i Kina istället för att ta igen sig i sängen 🙂

Idag bjuder vi på följande meny:

Havets läckerheter med Italien i centrum
Vitlökshalstrad kräfta, laxtartar, marinerade räkor, bruscetta och balsammarinerade kronärtkockshjärtan

Det enkla är det goda!
Pasta med parmaskinka, pinjenötter, soltorkade tomater, parmesanost och ruccola

Svensk fräschör
Blåbärssorbet med färska hallon

Fast den maten är det inte riktigt dags för ännu – istället berättar jag om min morgon och förmiddag som började med att jag klev upp halv sju och höll Marcus sällskap medan han gjorde sig iordning för att åka ut till Yxlan och jobba hos Nina för första gången. Han åt frukost och jag drack te! När hjärtat snörpte ihop sig av att se honom åka iväg i min bil så insåg jag att jag är blödig mor…

Eftersom jag inte brytt mig om hemmet på ganska länge så var det dags att ta tag i lite “måsten”. Jag tvättade, dammsög, städade badrummet, plockade mördarsniglar och något som jag väldigt sällan gör – jag skurade trappan så den blev betydligt renare än innan.

Jag passade även på att plocka in lite gratisblomster från tomten. Här ser ni några av våra övervuxna ormbunkar och så två av mina kära lupiner som somliga ser som ogräs. 🙂 Jag tycker de är fina jag!!

När Per fått håret rakat och sitt badrum städat så begav vi oss iväg till Stinsen. Där shoppade jag loss inne på Intersport inför sommaren medan Per gjorde de mer tråkiga uppgifterna som att gå på apoteket och Synsam. Självklart lämnade vi inte Stinsen utan en kaffe latte på Wayne´s. Emma jobbade ju här förut så vi känner ägaren och det är alltid lika trevligt att träffa honom. Idag åt jag dessutom en surdegstoast med senapsmajonnäs på som verkligen smakade himmelskt!

Väl hemma insåg jag att mina inköp var minst sagt färggranna. Visst blir man glad av att se min nya jacka med blommor på, min nya jättegröna munkjacka, mina två toppar med massa färgglada rändor och framförallt av den illrosa skortsen (kjol + shorts i ett) som verkligen är ett kap för mig! Oj, vad jag har längtat efter just ett sånt plagg!!

Nu är jag beordrad att fortsätta med matlagningen så jag avslutar bara med att säga att idag bjuds INGET rödvin i det här huset. Idag blir det rosé och vitt vin. GALET, va??

9 reaktioner till “Rödvinsfri lördag?”

  1. Helt galet!! Hos mig blir det minsann massa rödvin, tjockt och härligt 🙂

    1. Ni verkar kunna det där med att ha trevligt. Jag funderar på att slinka förbi idag och få mig en dos!

    1. Mm, det är gott, men för mig är rosé som allra godast ute på en kobbe med utsikt över fjärden 🙂 KRAM

  2. När jag läste rubriken blev jag orolig för dig. Men när jag sedan läste menyn förstod jag att det inte var helt ute med dig. Vitt är trots allt godare än rött, så jag tror att du gör helt rätt som byter ut det för en lördag.
    Lupiner är underbara blommor. Så läckra i väggrenen när man kör bil. De lyser verkligen upp.
    Njut av kvällen och vännerna. KRAM

    1. Jag måste erkänna att jag körde vitt av respekt för frun i gästfamiljen. Hon gillar vitt mer än rött. Jag själv vet att jag väljer rött före vitt vilken dag i veckan som helst 🙂

      Lupiner….ja, visst är de härliga?!

      Kram

  3. Var hittade du kjolshortsen?!? Läckra, o bergis bra att hoppa i o ur båten med.

    1. Carina, jag köpte alla plaggen på Intersport i Stinsen. De fanns i illrosa (som jag självklart köpte) och i beige. Jag funderade på att köpa ett par av varje eftersom de, precis som du skriver, är suveräna på båten (inga troschocker här inte). De kostar dock 450 kronor paret så jag fick lov att nöja mig med en färg. Skorts brukar finnas på alla affärer som säljer idrottskläder eftersom de används i tennis, men de här var liksom “roliga”. Läckra!!

  4. Hmmm , som tennismamma borde jag bergis känt till skorts……..(fast det är ju sonen som spelar)

Kommentarer inaktiverade.