Tallin igen

Tallin är litet. I alla fall den delen som är turistvänlig, vacker och gammal. Vi har gått igenom den så många gånger så att jag har sjukt mycket träningsvärk (höjdskillnaderna är stora) och så att vi kan gatorna nu. Därför tänkte vi ta en Hop-On Hop-Off buss idag för att se saker som vi kanske missat utan att veta om det.

Tyvärr hoppade vi på den enda av de röda bussarna som hade sitt löstagbara tak på under hela turen. En klar miss! Det visade sig att vi kände igen oss och visste var vi var merparten av tiden. Dock skoj att se ställena medan en guide berättar om dem.


Vi hoppade av bussen vid gamla stans norra del och gick innanför stadsmuren. Vi hittade en liten lunchrestaurang och Per beställde sliders och jag beställde nåt jag trodde var stekt röding, som sedan visade sig vara gravad torr röding. Rätt fisk. Helt klart fel rätt mot vad jag trott.


Det gick inte att jämföra den här lunchen mot gårdagens ljuvliga lax- och potatissallad… Idag såg jag på skylten utanför hotellet att kocken och jag är överens om att den salladen är bäst!


På kvällen åt vi italienskt så magen stod i fyra hörn. 


Vi var helt klart tvungna att gå en lååång omvägspromenad på vägen tillbaks till hotellet för att skaka ner maten. Här är lite av det vi såg: