Silkeslen omelett, spenat, parmesan, tomat & rågbröd

Efter år av tjat från Mia om att jag ska skriva om och visa lite av min hobby i livet, nämligen maten som lagas hemma hos oss så kommer här ett smakprov. Kanske blir det fler, vi får se. Idag kändes det i alla fall bra att dela med sig av något som var lika enkelt att laga som det var gott att äta.

Lunchen är en mindre prioriterad måltid för oss, ibland hoppar vi helt enkelt över den och lägger all energi på middagen istället.

Idag kändes det dock rätt att äta lunch, kanske för att vi åt frukost i vettig tid vilket inte alltid är fallet på en lördag.

Som tur var så hade Mia tagit med min nya kokbok som jag läst första delen i.


Första kapitlet är bara frukostrecept, allt från müsli till brödbak och matigare rätter. Hade lagt en enkel frukost på minnet och köpt det som behövdes utöver vad vi normalt har hemma, färsk spenat.

Omelett på grovt bröd som här hemma ofta är lingongrova med färsk spenat och stark chilisås och goda tomater. Hade ingen stark chilisås hemma så det blev, Heinz chilisås med lite salt och Tabasco, funkade bra det med. I receptet står det två ägg, men eftersom jag gjorde lunch blev det tre ägg var och lite extra parmesan.


Här kommer originalreceptet från Jamie Olivers Supermat.

Det här var superenkelt och jättegott. Jag gillade också hur snabbt omeletten blev klar! /Per

10 reaktioner till “Silkeslen omelett, spenat, parmesan, tomat & rågbröd”

  1. Tänk att en omelett kan vara sååå himla god!!

    Å tack för att du bloggade. Jag kommer ha nytta av dina inlägg. För jag hoppas och tror att det blir fler inlägg!

  2. Nämen, titta! Vad kul med inlägg från dig, Per! Och både lätt och gott låter ju som en bra kombo – hos oss riskerar det oftast att bara bli lätt… Men man kanske kan prova! 😉

    1. Den här är extremt lätt och Jamies recept är väl en bra kvalitetsstämpel. Hans nya kokbok visar på något helt nytt i hans karriär där fokus ligger på balans i näringsintag och välmående utan att ta bort det goda med mat!

  3. Detta recept måste jag prova snarast! Jag äter ju galet många ägg per vecka men oftast i formatet “kokat” och riskerar ju helt klart att bli less på ägg!! Men detta ser ju galet gott ut och kan nog bli en ny favorit. Tack för tipset 🙂

    1. Det var så snabbt, enkelt och gott så att det definitivt funkar fint som vardagsfrukost! Hoppas du gillar den!

  4. Vad kul att du skriver Per! Du är ju grymt duktig på mat så jag förstår att det här måste vara gott.

    1. Gott var det, sen får vi se hur många inlägg det blir… Hoppas på inspiration framöver!

  5. Åt detta idag till lunch, med lite modifikation. Supergott! Jag äter ofta omelett när det ska gå fort, min favvo är med spenat, fetaost och rivet citronskal i! Mumma!

    1. Kul, ja omelett är gott på många sätt och kan ju varieras i det oändliga. Ska prova din variant!

Kommentarer inaktiverade.