Valborgsmässoafton

Tuppen hann inte ens säga kuckeliku i morse innan jag hade gått upp, klätt på mig och ätit frukost. Jag gick nämligen upp klockan sex i morse. Jag väntade in öns elektriker och hantverkare har ju en förmåga att börja väldigt (!) tidigt på morgonen. Sovmorgon var det alltså inte tal om idag.

Jag har hunnit med väldigt mycket idag på grund av den tidiga starten så nu när klockan är halv fyra på eftermiddagen känns det som att det borde vara kväll. Jag har varit till affären, putsat fönster, resnat bort sly, gått en promenad, fikat och ätit lunch med föräldrarna och njutit av det faktum att vi numera har eluttag på friggeboden bredvid parkeringen och lampa och eluttag inne i boden. Det är verkligen perfekt att det blev klart då vi har en elbil. Att ha en ful elsladd liggande från huset över hela tomten ut till bilen har verkligen inte varit snyggt. Nu är Per på väg ut till landet och ikväll är vi bjudna på middag hos våra grannar (där frun i huset är en gammal barndomsvän) så dagen fortsätter!

Ikväll är det ju valborg och egentligen en kväll känd för brasor. Här på ön kör vi nog brasan först imorgon, så att alla stockholmare hinner komma i ordning i sina hus innan det blir dags för “vårbrasa”. Allt beror på väder, men här nere tänkte vi nog ta och njuta in våren!

150430 064

Jag måste slutligen presentera er för dagens underhållning. Den här lilla ekorren och alla hans polare har verkligen roat idag. De springer upp och ner i träd, fram och tillbaks över altanen och hoppar runt som tokar. De är roliga, och inte så blyga, de där små sakerna!

150430 077